logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

12 nordmenn på camp med spennende UK-baserte låtskrivere og produsenter

Av Johanna Alem Publisert: 25. mai, 2018

Skrev og produserte låter for artister fra SYCO og Island Records.

1.-3. mai ble Tileyard & Music Norways masterclass og låtskrivercamp avholdt i Tileyard Studios i London. Caroline Ailin, Fred Ball og Electric delte erfaringer og tips til unge norske låtskriver- og produsenttalenter. Les mer om masterne her.

Masterclassen og campen som var organisert av Tileyard og Music Norway, hadde 12 norske deltakere som ble plukket ut av masterne, Tileyard og de tilknyttede plateselskapene. Blant disse var låtskriver og produsent Magnus Bertelsen (Alan Walker, Marcus & Martinus), Margrethe Hjelle, Sondre Haftorsen, JIM, Stille, Hanne Mjøen, Cal (Frida Amundsen), Jesper Jenset, Vilde J, Emelie Hollow og låtskriver- og produsentduo Kastel (Arif, Unge Ferrari).

Masterclass og låtskrivercamp
Deltakerne hadde låtskriversessions med talentfulle UK-baserte låtskrivere og produsenter som blant annet har skrevet for og med Ellie Goulding, Pink, Usher, Sigrid, Janet Jackson og Sigala. Den første dagen ble viet til en full masterclass-dag med gjester fra den britiske musikkbransjen. Resten av oppholdet ble viet til campen, hvor deltakerne skrev og produserte låter for artister fra SYCO og Island Records. I løpet av tre dager fikk deltakerne møte representanter fra viktige plateselskaper som SYCO, Ultra Music og Island Records, samt publishere som Warner Chappell, Sony/ATV, Concord Music Publishing og Universal Music Publishing.

Edvard Erfjord og Henrik Michelsen i Electric, Caroline Ailin, Fred Ball.

En av deltakerne, Emelie Hollow, har hatt erfaring som artist på TV2-serien The Stream. Nå velger hun i tillegg å fokusere på å skrive mer for andre.

– Jeg kom til et punkt hvor det føltes riktig. Jeg følte at jeg hadde masse i meg som måtte ut på en eller annen måte. Det er veldig befriende å jobbe utenfor den lille, fastsatte boksen som er meg som artist, men å kunne ha muligheten til å skrive en kjemperosa poplåt den ene dagen og en countrylåt den neste.

– Hva lærte du under masterclassen?

– Første dagen fikk jeg mye inspirasjon til at det faktisk er mulig å kunne leve av å skrive låter for andre. Dette er en god start, nå skal vi jobbe på!

Emelie Hollow, Marli Harwood, Mali-Koa, The 23rd.

Tvillingbrødrene fra Manchester, The 23rd, produserer og skriver låter, og står bak Sigrids “Plot Twist”, Grace Carters “Silence”, James TW “Say Love”, samt nyere låter av Astrid S, Ellie Goulding, James Arthur og John Newman. De mener at nordmenn har et unikt lydbilde.

– Nordmenn og skandinavere skiller seg ut lydmessig. Det at engelsk ikke er deres morsmål gjør at tekstene blir mer rett på sak.

– Hva var deres motivasjon til å komme hit og jobbe med unge norske låtskrivere og produsenter?

– Vi elsker Norge! Da vi hørte hvem som skulle være med på campen måtte vi bare bli med.

Steven Manovski, Lauren Faith, Magnus Bertelsen.

Magnus Bertelsen (til høyre) tilhører det nystartede norske forlaget ARM, og er veldig optimistisk til fremtiden.

– Det finnes ingen grenser. Jeg tror norske låtskrivere og produsenter kan få til hva som helst, og dette bevises gang etter gang. ARM har åpnet noen nye dører for meg.

Låtskriver Margrethe Hjelle er ny som produsent. Hun har hatt en lærerik opplevelse i London.

– Det er ekstremt flinke folk til stede her, som motiverer meg til å jobbe enda mer. Å få muligheten av Music Norway til å møte og samarbeide med nye folk var veldig gøy. Det var veldig nyttig å høre Caroline, Fred Ball og Electric sine erfaringer!

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere