logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

1B1 – i ferd med å løsne

Av 1B1 – i ferd med å løsne Publisert: 13. mai, 2016

1B1 (Foto: Peter Adamik)

1B1s opphold på National Sawdust i New York nærmer seg slutten.

Første konsert var 4. mai og oppholdet avsluttes med NYU Conemporary Ensemble lørdag mai 14. mai. Det Stavanger-baserte orkesteret var Talent Norges første satsing og Music Norway er også inne og har gitt tilskudd til 1B1s opphold på National Sawdust gjennom reisetilskuddsordningen.

1B1 tar over Music Norways Instagram-konto mens de er i New York. Se bilder fra oppholdet her.

Erling Johansen, general manager i 1B1, mener at det er i ferd med å løsne når det handler om egeninntjening.

– Agenten Andreas Richter i Berlin har kommet godt i gang og selger oss inn til konserter og festivaler over hele verden. Også konsertseriene i Stavanger Konserthus bidrar på egeninntjening. Og så merker vi jo at etterspørselen på eventmarketed øker, så det bedrer seg gradvis. Norske festivaler er også noe som gir positivt utslag på bunnllinja.

– Hvorfor er National Sawdust et viktig sted for 1B1?

– Den kvalitetsbevisste eksperimentviljen og lekenheten som preger National Sawdust, med seriøse, tunge aktører i en mer uformell setting (NYU, New York Phil) passer 1B1 godt. Det har blitt en solid bekreftelse på at den måten 1B1 jobber på har appell i en by som New York.

Les mer om 1B1 i New York her.

– Hva slags type ringvirkninger vil et residency på National Sawdust skape?

– Det er en solid bekreftelse på 1B1s kvaliteter, musikalske allsidighet og fleksibilitet, samtidig som det utvider nettverket av musikere, solister, kor, komponister og så videre.

– Har dere et konkret mål for oppholdet utover det kunstneriske, i form av oppmerksomhet i media, nye bookinger, eller noe annet?

– Ja, det har vi. Vi har jo et ønske om å bli lagt merke til på en positiv måte, i forhold til nye bookinger, både i New York og ellers i USA. Vi har etablert 1B1 Foundation Inc og jobber systematisk med sponsorer, private givere. Og vi er i dialog med et management som ønsker å sette opp turnéer for oss i USA.

Les mer om 1B1 og National Sawdust.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere