logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

2 x norsk på Billboard top 10!

Av 2 x norsk på Billboard top 10! Publisert: 28. mai, 2014

Vipper Michael Jackson, Justin Timberlake og Coldplay ut av top 10.

Nico & Vinz avanserer til 8. plass på Billboard Hot 100 med den Nasty Kutt-produserte låten Am I Wrong. Nasty Kutt er William Wiik Larsen.

Les også: På vei til LA

Andreas Shüller, aka Axident, har produsert Jason Derulos låt Wiggle, featuring Snoop Dogg, som har gått til 10. plass.

– Dette er veldig gøy, sier en glad Schüller til Music Norway.

– Endelig, jeg har jobbet mange lange dager og netter for denne plasseringen. Jeg synes også det er spesielt gøy at jeg fikk min første topp 10-plassering med en sang som er så spesiell, og så «meg» på mange måter, med blokkflyøte etc.

– Hvordan ser du for deg at låten vil gå videre?

– Sangen har kommet inn på hitlistene mest på grunn av morsomme videoer på nettsteder som Vine og Instagram, som har generert interesse og salg. Så jeg er veldig spent på å se hva som skjer nå som musikkvideoen er ute og plateselskapet setter i gang maskineriet for fullt. Kanskje det blir sommerens store partyhit, kanskje det blir en døgnflue, uansett er det morsomt å følge med, sier Schüller.

Vipper store navn nedover
Dette er også de to eneste nye låtene på Billboards top 10 denne uken. Michael Jackson og Justin Timberlakes Love Never Felt So Good vippes fra 9. til 16. plass, én uke etter at Jackson ble den første artisten til å nå top 10 på Billboard i fem tiår. A Sky Full of Stars av Coldplay faller fra 10. til 32. plass.

Billboard skriver at Nico & Vinz har solgt 156 000 digitale spor (opp 36 %), at duoen har blitt strømmet 3,1 millioner ganger (opp 83 %) og at Am I Wrong har nådd 52 millioner radiolyttere (opp 26 %).

Schüller-produserte Wiggle har solgt 125 000 digitale spor (opp 14 %), blitt strømmet 5,4 millioner ganger (opp 60 %), og funnet veien til 19 millioner radiolyttere. Det er Derulos femte top 10-plassering på Billboard Hot 100.

Iggy Azalea til topps x 2
Den store nyheten på Billboard-listen denne uken er at den australske rapperen Iggy Azalea går til topps med Fancy. Samtidig er hun gjest på Ariana Grandes låt Problem som avanserer til 2. plass.

Det er første gang siden The Beatles at en artist har to låter på toppen av listen som er debutlåter på Billboard. The Beatles hadde henholdsvis I Wanna Hold Your Hand og She Loves You på henholdsvis 1. og 2. plass. Det var for 50 år siden, i 1964.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere