logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

40 år med utenlandsturneer

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 15. mar, 2017

Det Norske Kammerorkester med Leif Ove Andsnes (Foto: Bård Gundersen)

Det Norske Kammerorkester er ute på turné i disse dager, og har en årelang historie bak seg på veien.

Det Norske Kammerorkester feirer 40 år i 2017, og orkesterets turnéhistorie er like lang. Både flaks og god teft gjorde orkesteret til en attraktiv internasjonal aktør helt fra starten. Siden har land som USA, Japan, Korea og Kina stått på turnéplanene sammen med et stort antall land og byer over hele Europa.

Nå er det altså fulle hus i Sveits, Frankrike og England som møter orkesteret sammen med Leif Ove Andsnes som solist. Han har vært orkesterets makker og sikre ”bookingkort” de siste 15 årene på et stort antall turneer. Kombinasjonen norsk solist og orkester gir en uomtvistelig plussfaktor når konserter skal selges til ulike scener både i Europa, USA og Asia.

På denne turneen står disse konsertene igjen:

16. mars Grand Theatre, Amiens
17. mars Cadogan Hall, London
18. mars Leeds Town Hall, Leeds

mens disse stedene allerede er besøkt:

10. mars  Victoria Hall, Genève
11. mars Salle de musique, La Chaux de Fonds
12. mars KKL, Luzern
13. mars Musical Teatre, Basel

Blant orkesterets planer videre fremover er en satsing i Berlin, der målet er å etablere en norsk festival. Gjennom festivalen LilleNorge skal orkesteret vise andre kunstneriske prosjekter enn det som normalt kan programmeres på turnékonserter. Samarbeid med musikere fra andre sjangre blir en viktig del av innholdet, samtidig som den tradisjonelle klassiske konsertformen med alle sine konformiteter skal utfordres.

Det internasjonale musikkmiljøet er nysgjerrig på den nyskapingen som skjer i Norge, men mangler aktører og arenaer som tør å ta risikoene ved å snu på gamle mønstre. Dermed kan en festivalarena i Berlin være ett av svarene på dette.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere