logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

900.000 delt ut i Eksportprogram for 2016

Av 900.000 delt ut i Eksportprogram for 2016 Publisert: 22. okt, 2015

Kristian Kallevik fra Fysisk Format driver også platebutikken Tiger i Oslo.

Tre av fire Eksportprogram til plateselskap.

Denne måneden ble søkandene til Music Norways Eksportprogram behandlet av en ekstern jury. Det kom inn 20 søknader denne runden, og av de seks søkerne som ble innkalt til personlig intervju ble fire innvilget.

Fysisk Format er tildelt 100.000 NOK for 2016
Jazzland er tildelt 200.000 for 2016
Propeller Recordings er tildelt 300.000 for 2016
Phonofile er tildelt 300.000 for 2016

Tre av de fire nye Eksportprogrammene for 2016 er plateselskaper. Fysisk Format har drevet eksport siden 2008. Siden den tid har selskapet gjort promotering, markedsføring og distribusjon på 49 album i Europa og USA, deriblant for artister som Årabrot, Nils Bech og The Good, The Bad & The Zugly.

Fysisk Format-sjef Kristian Kallevik mener at vi i Norge nå surfer på en bredere bølge av sterke artister og labler, fremfor en håndfull nisjer som funker en gang i mellom.

– Det har skjedd mye med oppfatningen av norsk musikk i utlandet. Antallet norske labler som får til ting i utlandet øker, og har skapt et fint og kollegialt miljø her hjemme som deler erfaringer og nettverk på tvers av sjangre og bakgrunn, sier han i en kommentar til Music Norway.

Kallevik ønsker blant annet å utvikle selskapets nettverk i eksisterende markeder, men også fokusere mye på markedsføring.

– Med Eksportprogrammet skal vi trimme opp markedsføringsdelen av plateselskapet og sørge for at pengene ruller rette veien. Mange av Fysisk Format-artistene får allerede mye oppmerksomhet i utlandet, så fremover blir det både børs og katedral her!

Skal satse i Tyskland
Sten Nilsen og Bugge Wesseltoft driver prateselskapet Jazzland, som ble grunnlagt av Wesseltoft i 1996. Nilsen har vært medeier siden 1998, og har gitt ut album med sterke jazznavn som Håkon Kornstad, Atomic, Eivind Aarset og Beady Belle, i tillegg til Bugge Wesseltofts utgivelser. Jazzland har et spesifikt satsingsområde for sin Eksportprogram-søknad, forteller Nilsen.

– Satsningsområdet for Jazzland i første omgang er Tyskland/GAS territoriet. Vi ønsker å bygge en solid plattform for distribusjonen vår.

Selskapet har i første omgang tegnet en ny avtale med Edel Media, en av Tysklands største uavhengige musikkdistributører, for de tyskspråklige markedene. Jazzland har også en lang rekke samarbeidspartnere innen produksjon, PR, digital distribusjon og booking i Tyskland, Østerrike og Sveits.

De øvrige Eksportprogrammene denne runden gikk til Propeller Recordings, som skal jobbe for å etablere egen tilstedeværelse i de største markedene for innspilt musikk, og Phonofile, som skal satse i UK og USA.

Les om tidligere tildelinger her:
Nico & Vinz-nettverk skal skape nye internasjonale suksesser
Én million til eksportsatsinger

Fagjuryen i Eksportprogrammet bestod i denne runden av: Kristin Winsents, Eivind Buene, Ola Haampland, Stein Bjelland, Knut Schreiner, Margit Klingen Daams og Kathrine Synnes Finnskog.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere