logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Alan Walker vinner prestisjefylt musikkpris

Av Victoria Hoseth

EDM-artisten Alan Walker er en av ti som vinner årets European Border Breakers Awards (EBBA)

European Border Breakers Awards er en EU-pris som organiseres av Eurosonic Noorderslag i samarbeid med Europakommisjonen og European Broadcasting Union. Det er kun artister som har oppnådd internasjonal suksess med sin første utgivelse mellom 1. august og 31. juli 2016 som er tatt med i vurderingen. Artisten må også ha deltatt i EU’s Kreativt Europa-program.

EBBA-prisen deler ut 10 priser i året til europeiske artister som har gjort det stort i andre land enn sitt eget. European Border Breakers Chart rangerer låter fra hele Europa basert på radiospilling utenlands, og suksessen måles i dette samt liveopptredener og salg.

19 år gamle Alan Walker gjorde internasjonal suksess med sin debutsingel «Faded», som gikk inn på listene i Norge, Sverige, Tyskland, Frankrike, Italia, samt andre steder rundt om i verden. Låten har nå over 700 millioner visninger på Youtube, og i sommer kom oppfølgeren «Sing Me To Sleep» som raskt ble en hit.

 

Totalt 10 EBBA-vinnere blir annonsert de kommende ukene, og prisutdelingen finner sted 11. januar 2017 som en del av Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere