logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Anbefalte bransjetreff i utlandet

Av Christian Gran Svenningsen Publisert: 11. apr, 2019

Det finnes mange bransjetreff der ute. Vi har laget en liste over de vi mener kan være relevante for norsk eksportrettet bransje.

Nedenfor har vi satt sammen en liste over steder vi kan anbefale å reise til, men der Music Norway ikke har tilstedeværelse.

Europa

Tallinn Music Week (TMW)

Hvor: Tallinn, Estland

Når: Mars 2020 (25. – 31. mars i 2019)

Hva og hvem: Bransje fra hele verden, men selvsagt overtall fra Europa/Øst-Europa. Det er en showcasefestival med parallel konferanse.

Sjanger: Varierende med innslag fra hele musikklandskapet.

Tallinn Music Week (TMW) er en årlig affære som blir arrangert når våren gjør sitt inntog. Festivalen/konferansen beskriver seg selv som en feiring av talent, nysgjerrighet, kreativitet, frihet og likhet. Musikkkonferansen «Creative Impact» og musikkfestivalen er kjernevirksomheten, hvor det også ved siden av er fokus på kunst, design, byplanlegging, mat og samfunn.

I 2019 var det ellevte året TMW ble arrangert og beskrives som en av de mest kritikerroste byfestivalene og konferansene i Europa. Dette fordi det er et fint møtepunkt for østlige, vestlige og sentraleuropeiske kreative samfunn.

Musikkmesse

Hvor: Frankfurt, Tyskland

Når: Vanligvis i april hvert år (2.-5. april i 2019)

Hva og hvem: Stor messe for de som sitter med forlagsvirksomhet og presse. Også kjent for sitt tilbud på notedelen av forlagsbransjen. Du vil møte internasjonal musikkbransje fra alle ledd og sjangere, fra instrumentprodusenter, noteforlag, produsenter, musikkskoler, media og markedsførere.

Sjanger: Ikke sjangerbasert.

Det er en internasjonal handelsmesse for alle ledd i musikkbransjen og delegatene kommer fra over 150 land hvor 43 prosent av de besøkende og 63 prosent av messedeltagerne kommer utenfor Tyskland.

IAMA International Conference

Hvor: Düsseldorf, Tyskland

Når: April (8.-.10. april i 2019)

Hva og hvem: Et årlig samlingspunkt for internasjonale managere som jobber hovedsakelig med klassisk og/eller samtidsmusikk. Det blir arrangert av «The International Artist Managers’ Assocation» (IAMA) som er den eneste verdenomspennende organisasjonen for managere innen klassisk musikk.

Sjanger: Hovedsaklig klassisk

I 2019 arrangeres den for 19. gang i den tyske byen. Målet er å samle likesinnede for å diskutere og dele hverdagens gjøremål og hva deres artister står ovenfor. I tillegg er det fokus på mingling og sosialisering

Midem i Cannes i 2018 som foregår i Palais des Festivals et des Congrès (Foto: Midem)

MIDEM

Hvor: Cannes, Frankrike

Når: 4.-7. juni i 2019

Hva og hvem: Konferanse og nettverksarena for internasjonal musikkbransje med over 4800 deltagere fra mer enn 80 land. Fokus på musikkteknologi og innovasjon med en stor startup-konkurranse. Her møter du forleggere, managere, plateselskaper, teknologiselskaper, artister, distributører, strømmetjenester, booking agenter, merkevarer, startups og mye mer.

Sjanger: Stort spenn i sjangerne som representeres.

Tønder Festival

Hvor: Tønder, Danmark

Når: 22.-25. august 2019

Hva og hvem: Festival først og fremst, men med et eget program for internasjonale bransjeaktører innen folke- og tradisjonsmusikken.

Sjanger: Folke- og tradisjonsmusikk med innslag av blues, country, oldtime, cajun, rootstock med flere.

Festivalen har eksistert siden 1974 og er én av Nord-Europas største og viktigste internasjonale festivaler for folke- og tradisjonsmusikk.

Unsound Festival

Hvor: Krakow, Polen

Når: 7.-14. oktober 2019

Hva og hvem: Dette er en festival med en parallel konferanse hvor du finner plateselskaper, managere og agenter.

Sjanger: Eksperimentell, elektronisk, samtid

Festivalen har blant annet forbudt mobiltelefoner og foto under konserter, samt holdt halve listen av artister hemmelig, noe de kaller henholdsvis PRESENCE og Surprise. Det skal handle om å være til stede i nåtiden og glemme den virtuelle virkeligheten mange av oss lever i gjennom telefonene våre og sosiale medier.

Amsterdam Dance Event (ADE)

Hvor: Amsterdam, Nederland

Når: 16.-20. oktober 2019

Hva og hvem: Både festival og musikkkonferanse i Nederlands hovedstad. Godt kjent som et møtepunkt for verdens elektronisk musikk-bransje. Med dette følger showcasekonserter, innholdsrikt konferanseprogram og nettverksarrangement.  Her møter du plateselskaper, forleggere, festivalbookere, managere og promotører.

Sjanger: Elektronisk musikk med sine mange undersjangre, EDM, house, dubstep etc.

I fem dager blir hele byen forvandlet til en elektronisk metropol hvor det er konserter og konferanseprogram i over 200 lokaler med over 1000 arrangementer. Siden 1995 har ADE blitt arrangert og tiltrekker seg omkring 350.000 mennesker  fra hele verden hvert år.

SXSW i Austin, Texas er en arena mange har hatt nytte av. (Foto: Music Norway)

Nord-Amerika

Big Ears Festival

Hvor: Knoxville, USA

Når: 21.-24. mars 2019

Hva og hvem: En musikkfestival og konferanse i Tennessee med fokus på det eksperimentelle med både musikk og film. Her møter du agenter, promotører og plateselskaper.

Sjanger: Ulike sjangre

Siden 2009 har Big Ears Festival vært en festival som utforsker forholdet mellom musikere og artister. Dette beskriver festivalen selv og legger til at det handler om å krysse grensene mellom ulike sjangere og ulike kunstformer. Her er det konserter, paneler, workshops, installasjoner, filmvisninger og mye mer.

A&R Worldwide’s MUSEEXPO

Hvor: Burbank, California USA

Når: Mars (24.-29. mars i 2019)

Hva og hvem: En konferanse og showcasefestival med mye sync i fokus, men har også panel om andre deler av bransjen. Her møter du A&Rs, managere, agenter, produsenter, låtskrivere etc. Deltagere er hovedsaklig fra USA og representerer bransjen i og rundt California/Hollywood, men det reiser folk fra omtrent 30 land for å delta hvert år.

Sjanger: Ikke sjangerbasert

MUSEXPO skal være en god mulighet til å møte et stort spekter av innflytelsesrike bransjepersoner, både amerikanske og internasjonale. Store selskaper er representert med aktører fra Disney, Def Jam, Spotify, BBC, Atlantic Records, Kobalt Music, Sony/ATV, Warner og mange flere. I 2019 er det også flere representanter fra Kina (NetEase) og India (All About Music).

Miami Music Week

Hvor: Miami, Florida USA

Når: Mars (25.-29. mars 2019)

Hva og hvem: Nettverk, konferanse og bransjefestival for verdens elektroniske musikkbransje. Den  leder opp mot den verdenskjente Ultra-festivalen som de siste årene har vokst enormt på grunn av sjangerens  økning i popularitet. Her møter du agenter, plateselskaper, managere, promotører, artister, produsenter, det meste av dansemusikkens aktører.

Sjanger: Hovedsaklig elektronisk musikk

En del av Miami Music Week er den godt etablerte konferansen «Winter Music Conference» som har sine røtter tilbake til 1985 og er betraktet av bransjen som et av de viktigste stedene å være til stede hvert år. Her blir man introdusert til alt det nye innen elektronisk musikk i form av lyttesessions, paneler og diskusjoner. Deres sterke merkevare trekker til seg de største navnene og selskapene.

Ultra Music Festival er en pangavslutning av Miami Music Week (Foto: Ultra Music Festival)

ASCAP «I Create Music» Music Expo

Hvor: Hollywood, California USA

Når: 2.-4. mai 2019

Hva og hvem: En konferanse og masterklasser for artister, låtskrivere og produsenter. Den beskrives som en av de største samlingene for låtskrivere i Nord-Amerika.

Sjanger: Ikke sjangerbasert, men fokus på populærmusikk

Med lokasjon i Hollywood kan konferansen skimte med profilerte deltakere i både panel og feedback/lytte-sessions. I 2019 er det 14. gang konferansen arrangeres og gir låtskrivere og komponister muligheten til å møte likesinnede, få gode råd fra profilerte og godt etablerte låtskrivere, økt kunnskap og inspirasjon.

Canadian Music Week

Hvor: Toronto, Ontario Canada

Når: 6.-12. mai 2019

Hva og hvem: Canadas største konferanse for musikkbransje og showcasefestival. Fokus på canadisk musikk, men her møter du internasjonal og canadisk musikkbransje.

Sjanger: Ikke sjangerbasert

Canadian Music Week har eksistert i hele 37 år og er først og fremst en festival som har som mål å vise frem utviklingen i Canadisk musikk og andre kreative næringer. Det er altså konferanser, messer, prisutdelinger og en selvfølgelig musikkfestival som strekker seg over syv dager.

A2IM Indie Week

Hvor: New York, USA

Når: 17.-20. juni 2019

Hva og hvem: Et internasjonalt konferanse- og nettverksarrangement som har som formal å forsterke den uavhengige musikkbransjens posisjon globalt. I fjor var det over 800 delegater med representanter fra Domino, Subpop, Spotify, The Orchard, Pandora, Believe, Beggars Group, AWAL/Kobalt, Merlin og Merge.

Sjanger: Ikke sjangerbasert.

American Association of Independent Music (A2IM) arrangerer deres «Indie Week» hvert år med paneler, presentasjoner, sosiale sammenkomster, konserter og nettverking. Reperbahn Festival i Hamburg inviterer i år med søkere til å delta på arrangementet i juni, noe du kan les mer om her.

Sao Paulo Music Week 2018 (Photo: SIM)

Sør-Amerika

Sao Paulo Music Week (SIM)

Hvor: Sao Paulo, Brasil

Når: 5.-9. desember 2019

Hva og hvem: SIM er en konferanse og showcase-festival.Dette er den største musikkbransjearenaen i Sør-Amerika. Her møtes alle deler av bransjen i Sør-Amerika hverandre, inkludert tilreisende internasjonale deltakere.

Sjanger: Ikke sjangerbasert

Under SIM er det fokus på ny musikk og markeder som er med på å forme bransjen. Det legges opp til en rekke presentasjoner og key-notes under det de kaller «SIM Live» hvor det også er showcaser, en stor konferanse med paneler, workshops og nettverksarenaer.

Asia

WISE

Hvor: Beijing, Kina

Når: 18.-19. mai 2019

Hva og hvem: Ny konferanse som er arrangert kun én gang før. Her møter du kinesisk og internasjonal musikk- og teknologi- bransje.

Sjanger: Musikk, kunst og teknologi

Arrangert for første gang i fjor hvor det var 400 delegater og ledere i ulike selskaper fra mer enn ti land. Det diskuteres hvordan man kan jobbe best mulig på tvers av landegrenser og tanker og syn på fremtiden. Det er som sagt ikke kun fokus på musikk, men også teknologi, mote, kunst, underholdning, næring, media og vitenskap.

Music Matters Asia

Hvor: Singapore

Når: 13.-19. september 2019

Hva og hvem: En konferanse og showcase-festival med fokus på asiatisk musikkbransje i alle ledd. Her er det mye viktig asiatisk bransje som deltar, men det er mye tilreisende internasjonal aktører og artister.

Sjanger: Ikke sjangerbasert, men fokusert på populærmusikk

I 2018 kunne man se 32 artister fra hele 18 land spille på ulike venues i Singapore. Konferansedelen heter

BIGSOUND Festival og konferanse 2018 (Foto: BIGSOUND)

Afrika

ACCES

Hvor: Ulike byer hvert år, men i 2019 er den i Accra i Ghana

Når: 14.-16. november 2019

Hva og hvem: Ambulerende musikkbransje-event bestående av konferanse og showcase-festival. Samler aktører fra hele Afrika i tillegg til en del internasjonale gjester og deltakere.

Sjanger: Ikke sjangerbasert

Arrangeres hovedsaklig for å samle afrikansk bransje slik at kunnskap kan deles, oppdage nye talenter og skape nye relasjoner. Hvert år arrangeres den i en ny afrikansk by og tiltrekker seg også internasjonal bransje fra hele verden. Her kan du møte afrikansk bransje og lære mer om hvordan den fungerer.

Reeperbahn Festival vil arrangere et trade program for europeiske selskaper til ACCES hvor norske selskaper kan søke deltakelse og reisetskudd. Dette blir trolig liknende det de skal gjøre i New York og Beijing. Mer informasjon om dette kommer.

Oseania

BIGSOUND Festival

Hvor: Brisbane, Australia

Når: 3.-6. september

Hva og hvem: En konferanse og showcase-festival som arrangeres for å klekke frem fremtiden av australsk musikk. Her møter du i hovedsak Australias musikkbransje, men også bransje fra nærliggende asiatiske land land

Sjanger: Ikke sjangerbasert, men mye populærmusikk.

Med en stor plakat finner du mye nytt og spennende fra Australias musikkverden, og mange av australierne vi kjenner til i dag har sett sine karrierer blomstre etter en opptreden på BIGSOUND. Flume, Rufus, Courtney Barnett, Megas Washington, The Temper Trap og Gang of Youths er eksempler på det. Parallelt med showcase-festivalen er det en konferanse som tiltrekker seg over 1300 delegater.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere