logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus: Behind the hit – Norske låtskriveres braksuksess i Asia

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 28. apr, 2017

Koda Kumi

Musikkforleggerne og Music Norway inviterer til Åpent Hus om det asiatiske markedet.

Til sammen har norske låtskrivere et imponerende antall hits i det asiatiske markedet og kan bekrefte og avkrefte rykter om et marked de fleste av oss ikke vet så mye om.

Hva er hemmeligheten bak deres suksess i et marked der J-pop og K-pop utgjør den største delen av markedet?

Hvorfor sliter internasjonale artister, mens norske låtskrivere og produsenter henter inn store inntekter og har stor suksess?

Kan Big In Japan forenes med drømmen å erobre Amerika?

Kan suksess i Asia være et salgsargument i andre markeder?

I dagens globale musikkmarked er øynene rettet mot Asia og det ventes i spenning på hvordan markedet vil se ut ved en overgang til streaming. Vi må følge med og være delaktige i dette enorme markedet som allerede er et gullkantet marked for norske låtskrivere og produsenter.

Sammen med Musikkforleggerne arrangerer vi åpent hus med Robin Jenssen, Anne Judith Stokke Wik, Mats Lie Skåre og Steinar Fjeld i panelet, moderert av Alexander Pavelich. Det vil bli fokusert på land som Sør-Korea og Japan.

Hvor: Music Norway, Solli Plass
Når: Onsdag 10. mai fra 13.00 – 14.30

Dette er noe av det panelet vil dele sine erfaringer og tips om:
Hva må til for å lykkes?

Hvordan lages en hit for det asiatiske markedet?

Hvordan kommer du inn i markedet og hvordan jobber du annerledes i Japan og resten av Asia. Hvordan er inntektsstrømmen?

Vi byr på kaffe med nogo attåt, masse nyttig kunnskap og forhåpentligvis inspirasjon til at flere prøver seg i dette mulighetens marked.

Disse er med:

Steinar Fjeld
Steinar Fjeld er et kjent navn for folk i norsk musikkbransje. I tillegg til å ha vært Warner/Chappells representant i Norge i 15 år, har han lang fartstid fra radio og i musikkforlagsbransjen. Nå driver han OBEL Publishing sammen med kompanjong Knut Arne Holthe, og har låtskrivere som Magnus Bertelsen og Erik Fjeld i stallen. Disse to har skrevet låter for artister som Alan Walker, Marcus & Martinus, Katastrofe, samt en rekke store japanske artister.

Anne Judith Stokke Wik
Som medlem av Dsign Music har Anne Judith Stokke Wik vært involvert i 23 Billboard nr. 1, over 25 millioner plater solgt som låtskriver, en rekke internasjonale nr. 1, topp 3, 5 og 10. Anne Judith Wik har gjennom årene gått fra skanse til skanse, blant annet med den siste hiten og No.1 single for Ricky Martin som hun vant SESAC Latin Award 2017!

Robin Jenssen
VP & General Manager, Co-founder of EKKO Music Rights Europe
Co-founder and CEO of Dsign Music AS, Dsign Media AS and EKKO Publishing INC
Co-founder, VP & General Manager of Superior Recordings AB

I 2005 co-grunnla Jenssen det kjente låtskriver- og produsentselskapet Dsign Music. Siden starten har de vært involvert i mer enn 200 utgivelser over hele verden, noe som har resultert i mange No.1 hit-singler og platinalbum, som har solgt mer enn 25 millioner fysiske enheter. Med totalt 23 No.1 på ulike amerikanske Billboard Charts, har Dsign Music etablert seg som et av de beste pop-produksjonsteamene i verden. Jenssen er pionér i K-Pop-verdenen der Dsign Music til dags dato er ansvarlig for salg av flere millioner og noen av de mest ikoniske og kommersielt vellykkede hits i K-Pops historie.

Trondheim Song: Expo ble grunnlagt av Jenssen i 2011 og er kjent for å være Europas største låtskrivercamp med 15 studioer og 100 låtskrivere/produsenter som deltar hvert år. Denne campen arrangeres også i andre byer som Seoul, Los Angeles, Tokyo og Århus.

I 2017 lanserte Jenssen og forretningspartneren Pelle Lidell (tidligere europeisk A & R-leder for Universal Music Publishing Ltd UK) det nye musikkutgivelsen EKKO Music Rights, støttet av det store koreanske musikkfirmaet S.M. Entertainment, og det nylig lanserte søsterselskapet, CTGA Co. Ltd.
EKKO er resultatet av en idé fra den koreanske musikkdirektøren og milliardæren Lee Soo-man, grunnlegger og tidligere leder av S.M. Entertainment.

Mats Lie Skåre
Under navnet ‘Slipmats’ har Lie Skåre de siste årene markert seg som en av Norges fremste hitmakere, og har vist at han har en egen evne til å treffe en nerve i dagens poplandskap.

Via låtskriving og produksjonsarbeid for artister som Truls, Maria Mena, Tone Damli, Jaa9 & OnklP er han for lengst en høyt merittert låtskriver i Norge, med flere gull- og platinasingler på samvittigheten. Men det er langt fra bare i hjemlandet Lie Skåre har markert seg. Både i USA og Asia har han allerede en rekke hits, og sin første Billboard-plassering fikk han med Jennifer Hudson. I Japan har han hatt enorm suksess med låter for blant andre Exile, J Soul Brothers og Kana Nishino. Som låtskriver og produsent har han medvirket på singler og album som har solgt i mer enn 10 millioner eksemplarer.

Alexander Pavelich
Låtskriver, artist og produktsjef i Toothfairy. Har frontet bandene Eye Emma Jedi og Lovespeake, er nå en ettertraktet topliner og featuring-vokalist for produsenter og artister i Norge og internasjonalt. Pavelich har deltatt på låtskrivercampen by:Songs i Oslo siden 2015, som har åpnet flere dører innad i musikkbransjen og ført til en cut på Nick Jonas sitt forrige album (2. plass på Billboard). Flere utgivelser på norske major labels står for tur de neste månedene. Han har det siste året hatt flere opphold og sessions i Europa og Asia. Pavelich er nylig blitt en sentral rolle i apparatet bak en kinesisk gruppe som lanseres senere i år; et 11-manns boyband som blir en av Kinas største og mest ambisiøse pop-satsinger noensinne. Dette er i tett samarbeid med Star Master Entertainment i Kina og Jam Factory i Sør-Korea.

Den musikalske oppveksten i et amerikansk-norsk operahjem, med en søskenflokk på seks, har lagt fundamentet for en lidenskap som er dyrket hver dag.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere