logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus: Denmark Open

Av Åpent hus: Denmark Open Publisert: 02. mai, 2016

Foto: Jesper Markward Olsen/Freeimages.com

Bli med på et dypdykk i det danske markedet fredag 13. mai!

Det er igjen tid for åpent hus hos Music Norway. Fredag 13. mai kl. 13:00 tar vi et dypdykk i det danske markedet. Vi får besøk av Sidsel Vita fra Beatbox Entertainment, Karen Vincent fra Copenhagen Records, Sidse Gry Jeppesen fra Early Modern Management samt Sarah Sølvsteen fra Skandinavian CPH.

Les også: Søk bransjestøtte til nordiske festivaler

Til sammen representerer de noen av Danmarks største artister for tiden. Alle har de lang fartstid i den danske bransjen og kan bidra med et tips eller to på veien for den som ønsker å satse mer på det danske markedet. På programmet står en times paneldiskusjon moderert av Anita Halmøy Wisløff fra Atomic Soul.

Danmark er allerede et av de viktigste eksportmarkedene for norsk musikk, men det er definitivt enda mer å hente. Festivaler, klubber, presse og radioprogrammerere er vennlig innstilt til både norsk-og engelskspråklig musikk fra nabolandet.

Les også: Veikart til det danske markedet

Etter panelet ønsker vi å tilby én-til-én-møter med de danske aktørene. Det er begrenset med antall møter, så de som ønsker private møter bes melde seg på her via Google Docs.

Om deltakerne:

Sarah Sølvsteen, Skandinavian CPH
Sarah booket på OffBeat fra 1998 til 2000 for blant annet Saybia. I 1999 startet hun Silverstone Management, der hun var manager for blant annet Saybia, Kashmir og When Saints Go Machine. På siden jobbet hun som arrangør og booker for Klub Revolver som avholdt månedlige arrangementer med nye nordiske band, kunstnere og DJ-er i København. I 2009 ble management-firmaet lagt ned, og Sarah tok seg en pause fra musikken. I 2011 var hun med på å starte opp Skandinavian CPH i København, og har siden vært ansatt der som internasjonal agent for blant annet MØ, The Minds of 99, Cancer og WhoMadeWho.

Sidse Gry Jeppesen, Early Modern Management
Sidse Gry er utdannet i Music Management og Prosjektledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium, og har i tillegg en bachelor i engelsk og kulturformidling fra Københavns Universitet. Hun er stifter av managementet Early Modern, som representerer de fem danske artistene Den Sorte Skole, Rangleklods, EXEC, Kasper Spez og Linkoban. Alle, med unntak av ett band, fokuserer på det internasjonale markedet. Sidse er tilknyttet Det Rytmiske Konservatorium som mentor, der hun underviser i karriereveiledning, live coaching og PR. Sidse jobbet i flere år som manager i musikkselskapet Vulcano. I dag jobber hun også som arrangementsansvarlig ved Copenhagen Jazzhouse.

Sidsel Vita, Beatbox Entertainment
Sidsel har i løpet av sin karriere vært innom flere arenaer i musikkbransjen. Blant annet har hun jobbet som venue manager, turnémanager, manager (New Noise Mgmt), booker og promotør. I dag jobber hun som promotør ved Beatbox Entertainment som er basert i København. Hun representerer artister som Uncle Acid & the Deadbeats, Coasts, Matt Corby, Half Moon Run, Refused, City And Colour, mewithoutYou, Lindi Ortega, Frank Turner & the Sleeping Souls, JD MacPherson, Little Simz, Black Milk, The Dillinger Escape Plan, King Dude, The Ocean Collective, Sólstafir, Hexvessel, K-X-P, Satyricon, Devin Townsend, All Them Witches og Queensrÿche.

Karen Vincent, Copenhagen Records
Karen Vincent har siden 2000 vært engasjert i danske plateselskap. Hun har tidligere jobbet med promotering og product management med internasjonalt og lokalt repertoar i EMI og Universal (Tyskland og Danmark), og er i dag i Copenhagen Records. Karen har bakgrunn innen musikkvitenskap og moderne kultur, og har i tillegg en grad i journalistikk. Hun er åpen for alle sjangre, og har vært innom både jazz, hard rock, pop, EDM, indie og folk i løpet av sin karriere. For tiden er hun en del av management-gruppen hos Copenhagen Records, og jobber som Senior Product Manager.

Anita Halmøy Wisløff, Atomic Soul
Anita Hamløy Wisløff har jobbet som bookingagent i ti år, og jobber i dag for Atomic Soul.  Hun representert artister innenfor de fleste sjangre, og i flere territorier. For tiden booker hun for Mari Boine, Madcon, Matoma, CLMD, Donkeyboy, Arif, Unge Ferrari, Atlanter, Carl Louis, Nils Bech, Ida Maria, KREAM, Farida, Loveless og ARY. Boine representerer hun i hele verden, Madcon i Europa, og de fleste andre i Skandinavia. I tillegg til dette er hun manager for Fay Wildhagen. Anita sin visjon er å gjøre Skandinavia til et eneste stort hjemmemarked.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere