logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent Hus: En mangfoldig musikkbransje

Av Tina Brodal Publisert: 12. nov, 2020

Musikkbransjen ser på seg selv som mangfoldig, men er den det? I starten av 2020 så man stor endringsvillighet og det ble satt søkelys på mangfold. Hva er status i Norge og hva kan og må gjøres?

Når: Torsdag 19. november kl 10.00

Hvor: https://zoom.us/j/97809758129

Et mangfoldig kulturliv kan føles uendelig langt unna. Samtidig er økt tverrfaglighet og kreativitet noe hele kulturlivet vil nyte godt av. Hva skal til for å få til en forandring?

I dette panelet vil vi se på hvorfor økt mangfold bør tas på alvor, utfordringene man står ovenfor og spesifikke tiltak man kan ta for å starte dette arbeidet.

Vi ønsker med dette å introdusere det rådgivende organet Endringsagentene som ble satt sammen i starten av 2020 i Music Norway. Rådet er satt sammen av 10 personer, alle med en flerkulturell bakgrunn og ulik kompetanse fra musikkbransjen. Siden oppstart har rådet hatt jevnlige møter for å utforske mulige strategier for en vei videre.

Les mer: Eksportmuligheter i Sør-Amerika

Bli kjent med paneldeltakerne:

Johanna Alem, Head of Event & Promotion i Universal Music Norge

Johanna Alem, Head of Event & Promotion i Universal Music Norge

Med et sterkt ønske om å kombinere sin lidenskap for musikk og sitt brede nettverk innenfor lokal og internasjonal underholdningsbransje med en karriere, begynte hun i 2017 å jobbe som praktikant i Music Norway etter en PR og Markedskommunikasjon-utdanning ved BI.

I løpet av sine to år i Universal Music har hun jobbet som PR & Promotion Manager for både norske og internasjonale artister, og nå som Head of Event & Promotion hvor hun blant annet jobber som presseansvarlig for Astrid S.

Johanna er i dag med i en intern gruppe i Universal Music Norge som jobber med inkludering og mangfold i norsk musikkbransje.

 

Samsaya Sampda Sharma, Artist, låtskriver og komponis

Samsaya Sampda Sharma, Artist, låtskriver og komponis

Samsaya Sampda Sharma er artist, låtskriver og komponist med 16 års erfaring i musikkbransjen. Driver plateselskapet 3 Millimeter. Sterkt engasjert i arbeidet for likeverd for alle skapere. Styremedlem i NOPA og MØST. Sertifisert mangfoldsleder og leder for NOPAs mangfoldsarbeid.

Einar Eidsvåg er prosjektleder i Music Norway

Einar Eidsvåg er prosjektleder i Music Norway.

Einar arbeider innenfor kunstmusikk; klassisk, samtid, impro, avantgarde og elektronika. Han jobber tett med de norske bransjefestivalene Borealis, Only Connect, Festspillene i Bergen, Ultima m.fl. og tilrettelegger for internasjonale gjesteprogram for å lage gode møteplasser mellom det norske og internasjonale kunstmusikkfeltet. Einar har bakgrunn som Kaospilot, har jobbet på BLÅ og for Oslo World.

Moderator Roza Aghili Taslimi koordinator for Endringsagentene i Music Norway

Roza Aghili Taslimi er koordinator for Endringsagentene i Music Norway.

Roza Aghili Taslimi er engasjert i LGBTIQ+ miljøet, og startet i forbindelse med dette klubb- og kunst konseptet Sweetcheeksxyou for å skape den plassen hun selv opplevde manglet her i Norge. Hun har en utdannelse fra University of the arts i London i Film og TV, og jobber for tiden på en produksjon i NRK P3.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere