logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus: Mental Helse På Agendaen

Av Tina Brodal Publisert: 04. jun, 2020

Torsdag 18. juni står psykisk helse i bransjen på agendaen i Åpent Hus.

Psykisk helse er ingen ny utfordring i musikkbransjen, men med den nåværende pandemien som har isolert mange samt gitt økonomiske usikkerheter, er det igjen på tide å sette mental helse på agendaen, før strømmetall og kommersiell suksess.

Torsdag 18. juni, kl 16-17. Sjekk ut Facebook eventet her.

Les mer: Søk på veiledningstimer med internasjonale aktører

I samarbeid med Musikkhjemmekontoret snakker vi med psykoterapeut og grunnlegger av Music Industry Therapists & Coaches (MITC), Tamsin Embleton, om mental helse i musikkbransjen. Sammen med psykoterapeut Sital Panesar (også fra MITC), vil de ta for seg de spesifikke yrkesstressfaktorene de som jobber i musikkbransjen står overfor, samt den ekstra utfordringen som Covid-19 nå utgjør. Man vil lære hvordan man bedre kan ta vare på seg selv og de rundt seg med tips for angstlindring og arbeid i selvisolasjon.

Les mer: Veiledning om angstlindring og selvisolasjon

Rundt halvparten av befolkningen i Norge får psykiske vansker eller lidelser i løpet av livet. Nasjonale tall viser at om lag 15 prosent av alle yrkesaktive oppgir at de opplever psykiske plager i løpet av de siste månedene (pre-Covid-19-tall). I tillegg viser en svensk studie utført av Record Union at 73% av musikere oppgir at de lider av psykiske helse problemer. Studien konkluderte også med at 33% prosent har opplevd panikkanfall, og bare 19% føler at musikkbransjen gir sunne arbeidsforhold.

Psykoterapeut Tamsin Embleton har over 10 års erfaring fra musikkbransjen.

Tamsin Embleton
Etter 10 år i livemusikkindustrien som arena, festival- og eventbooker, artist manager og turne-manager jobber Tamsin Embleton nå som en tilknytningsbasert psykodynamisk psykoterapeut. Hun driver en privat praksis i London og spesialiserer seg i å jobbe med musikere og musikkbransjen i alle ledd av karrieren, fra nye artister til etablerte navn. Tamsin forsker for tiden på den psykologiske effekten av å turnere og vil bruke funnene sine for å lage de beste dokumentene og guidene for å støtte kunstnere og crew med det utallige psykologiske presset som oppstår i jobbsammenheng.

Tamsin utdannet seg ved Bowlby Center, Regents og Birkbeck universitet, og har deltatt på kurs ved Anna Freud Center (MBT), Institute for Psychoanalysis & Clinic for Dissociative Studies. Hun har tilbrakt flere år med å jobbe med pasienter på et NHS-sykehus og er medlem av både International Society for the Study of Trauma and Dissociation og European Society for Trauma and Dissociation.

Tamsin er spesialisert i å jobbe med arv fra barndomstraumer, omsorgssvikt, tilknytningsvansker og ugunstige barndomsopplevelser – inkludert å jobbe med de som sliter med avhengighet, komplekse traumer, diagnoser av personlighetsforstyrrelser og forholdsproblemer.

Sital Panesar er grunneleggeren av MusicaTherapy.

Sital Panesar
Etter lang fartstid innen veldedighetsorganisasjoner, samt å støtte musikere i privat praksis, grunnla Sital MusicaTherapy, med fokus på emosjonell og mental helse samt velvære for musikere (og andre i bransjen) med bakgrunn fra en etnisk minoritet. Sital bruker sin brede erfaring fra bransjen til å tilby skreddersydd støtte rundt kulturelt mangfold, arv, generasjonstraumer og identitet. Hun har også spesialisert trening og erfaring med å jobbe med seksuelle helserelaterte problemer og seksuelle traumer.

Sital er utdannet ved University of East London, hvor hun også tilbyr sin ekspertise som foreleser og via veiledning på studieveilednings- og psykoterapiprogrammet. Hun er en integrerende terapeut, og bruker et bredt spekter av tilnærminger for å skreddersy øktene sine basert på individuelle klienter. Først og fremst mener hun at det å bygge et terapeutisk forhold basert på tillit og empati er nøkkelen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere