logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent Hus: How to make it in America?

Av Åpent Hus: How to make it in America? Publisert: 29. aug, 2014

Fredag 12. september kl. 13:00 setter Music Norway USA på dagsorden! Vi har fått et knippe dyktige folk til å informere om visum, business know-how, tips og triks.

Vi ønsker igjen velkommen til åpent hus på Solli Plass. Vegard Waske fra Mandelbaum/UFA (management for Lindstrøm, Cashmere Cat, Bearson m. fl.) vil guide oss gjennom dagen.

Visum er et viktig og komplisert område og ofte av de første utfordringene en møter. Det er derfor gledelig å annonsere at representanter fra The Consular Section ved USAs ambassade kommer. De vil orientere om prosessen rundt artist- og bransjevisum til USA. Du får sjansen til å møte disse mystiske byråkratene face to face. Hvem er de og hva krever de av deg?

PricewaterhouseCoopers (PWC) orienterer oss i jungelen av skatt, royalties og arbeidsregler for USA. PWC bistår norske musikkartister, orkestre og managementselskap med aktiviteter i utlandet. Bistanden omfatter blant annet regnskapsføring, myndighetsrapportering i Norge og utlandet (primært skatt og avgifter) og gjennomgang av kontrakter. Drillestad har advokatbevilling i staten New York, har juridisk utdanning fra New York University med spesialisering i skatterett og har generelt god kjennskap til amerikansk lovgivning. Når det gjelder USA, utføres arbeidet i samarbeid med PwC New York. PwC har i en årrekke betjent norske idrettsutøvere som i utenlands sammenheng står overfor mange av de samme utfordringene som (andre) artister.

I tilleg kommer Martin Schilde som blant annet er manager for CLMD og Coucheron, sistnevnte signert til Warner i USA, og Julian Alexander som er manager for William «Nasty Kutt» Wiik som er produsent og låtskriver på blant andre Am I Wrong med Nico & Vinz. Sammen med Vegard Waske vet disse folkene det meste om hva som virker og hva som ikke virker for å lykkes i verdens viktigste musikkmarked i dag. De har fremforhandlet kontrakter på vegne av utøvere både på indie- og majornivå og vet ett og annet om hvordan forholde seg til kulturforskjeller, business muligheter og alt annet som kan bli nyttig på veien.

Endring: Rune Grønn kommer inn i panelet.  Rune Grønn er gitarist i Turboneger og A&R Manager i Universal Music Norge.

Vi stiller med kaffe og bagst. Alt helt gratis! 

Meld deg på innen tirsdag 9. september her.

Eller send svar direkte til karoline@musicnorway.prod07.dekodes.no 

Program for dagen:

13:00 – 13:05 – Music Norways direktør Kathrine Synnes Finnskog ønsker velkommen og presenterer dagens moderator Vegard Waske. Vegard driver bl.a. bookingselskapet UFA og er manager for blant andre Cashmere Cat og Lindstrøm.
13:05 – 13:30 – US-visum for norske artister. Joseph Welsh fra visumseksjonen ved USAs ambassade i Oslo informerer om hvem, hva, hvorfor og når vedr. US-visum for norske artister.
13:30 – 13:45 – Spørsmål fra salen til ambassaden.
13:45 – 14:00 – Kaffepause
14:00 – 14:45 – Informasjon om US-skatt, royalties og regler for å arbeide i USA for artister og bransje. Avsluttes med Q&A session.

PWC (PricewaterhouseCoopers) ved advokat Leif Drillestad og advokatfullmektig Henning Tomren
14:45 – 15:30 – Norske aktører med erfaring fra å jobbe i USA deler sine hemmeligheter.

Panel: Martin Schilde (Toothfairy), Julian Alexander (IDAP). Moderator Vegard Waske

Velkommen til våre lokaler i Observatoriegt. 1B!

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere