logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent Hus: UK Open – A&Rs Kobalt/AWAL, Warner og Parlophone

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 27. sep, 2018

Ikke gå glipp av denne utgaven av Åpent Hus, vi har med oss to A&Rs fra to av Storbritannias ledende plateselskap.

Vi ser nærmere på deres arbeid med å finne og utvikle nye talenter. Hva ser de etter, og hvor finner de ny musikk? Hva tenker de om norsk musikk? Samtidig får vi et unikt innblikk i hva som rører seg på den britiske musikkscenen.

Storbritannia
Med et enormt antall suksesshistorier, og med lange tradisjoner for å fremme noen av verdens beste artister/låtskrivere, har Storbritannia bygget seg opp til å være det tredje største musikkmarkedet i verden (IFPI 2016). Norske artister og norsk musikkbransje søker seg stadig mot det britiske markedet, hva trengs for å slå gjennom hos noen av verdens største døråpnere til det internasjonale musikkmarkedet?

Nina Finnerud som driver Music Norways UK kontor vil ha en innføring i hva våre utekontor kan hjelpe deg med samt hvordan det britiske markedet fungerer. Før vi går videre med en panelsamtale mellom Will Hunt og Jamila Scott.

Bli bedre kjent med Storbritannia i vårt veikart. Vi har også et veikart for kunstmusikk i Storbritannia.   

Vi spør
Med en rask skiftende bransje med konstant nye trender og data, hvordan slipper man gjennom nåløyet hos bransjen i Storbritannia?

Åpent hus
Velkommen til kaffe, boller og litt mer innsikt i det britiske markedet, onsdag 10. oktober kl. 10:00 – 12:00 hos Music Norway i Observatoriegaten 1B.

Will Hunt, Senior A&R, Kobalt/AWAL
Will Hunt begynte nylig som senior A&R ved AWAL etter å ha jobbet 6 år i Columbia Records. Der arbeidet han med artister som George Ezra, Declan McKenna, Snakeships og Danny L Harle.

Jamila Scott, A&R, Warner Bros UK
Jamila er A&R i Warner Brothers Records, og har tidligere jobbet som A&R i Method Records. Der jobbet hun med blant annet Liv Dawson, Jack Vallier, Slowthai og Zion B. I tiden i Method Records utviklet hun låtskrivere og produsenter for managementdelen av selskapet, og hadde en nøkkelrolle i selskapets publishingdel. I tiden som A&R i Polydor var Scott med å signere Years & Years til labelet, som debuterte med sitt album som nr. 1. på hitlistene i Storbritannia. Hun bidro også til signeringen og utviklingen av Joel Compass som har co-produsert for Twigs, Joria Smith og Mabel. Hun driver også tastemakerbloggen Cruel Rhythm, og har kuratert en rekke fester på SXSW sammen med Hype Machine, hvor artister som Anderson Paak, Dua Lipa, Kehlani og Jungle har spilt.

Matt Meape, A&R Manager, Parlophone
Etter å ha jobbet med multiplatinum selgende artister og produsenter hos både Capitol Records og Karma Artists, har Matt nylig startet som A&R hos Parlophone Records. Parlophone er kjent for å ha breaket artister som Gorillaz, Coldplay og Blur.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere