logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent Hus: US Open om visum, Music Modernization Act, skatt

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 26. nov, 2018

Matthew Covey og representanter fra Amerikas forente staters ambassade i Oslo kommer for å diskutere visum, Music Modernization Act og skatt i USA.

US Open
Ikke gå glipp av Åpent hus: US Open. Tema for denne utgaven er visum, Music Modernization Act og skatt i USA. Music Norway åpner dørene mandag 3. desember kl 14:00 – 16:00. Vi byr på kaffe, boller og kloke hoder som kan hjelpe deg til å vite hva du trenger å ha på plass før du reiser til Amerika.

Mattew Covey er administrerende direktør i Tamizdat og styreleder i det norsk-amerikanske handelskammerets LA-avdeling.

Amerikas forente staters ambassade i Oslo er USAs diplomatiske representasjon i Norge, og har  en historie som strekker seg tilbake fra unionsoppløsningen i 1905. Ambassaden håndterer visumsaker og har dermed stor innsikt i hva som skal til for å sikre en effektiv søknadsprosess.

Vi skal få svar på en rekke spørsmål: 
Hva er prosessen for å skaffe seg visum til USA og når trenger du det for å spille, jobbe eller reise til USA? Hvilke endringer har skjedd de siste årene under den nåværende administrasjon?

Hvordan er amerikanske skatteregler og hva har det å si for norske artister som spiller i USA?

Mange har kanskje fått med seg at president Trump og Kanye West skrev under på et dokument i det hvite hus, men hva er egentlig Music Modernization Act?
Begreper som Notice of Intent, Blanket License, Mechanical License Collective og CLASSICS Act skal forklares og diskuteres. Reformen er ment å erstatte et arkaisk system med varehus fulle av papirer som ikke fyller noen funksjon. Prosessen rundt en ny håndtering av mekaniske rettigheter skal styres forleggere og låtskrivere, men hvem? Og hva har egentlig domstolsapparatet med ratefastsetting å gjøre? Dette og mange andre spørsmål skal dere få svar på.

Les vårt veikart til USA

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere