logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus: US Open

Av Tina Brodal Publisert: 05. nov, 2019

Tid: 21. november kl. 13:00 – 15:00
Sted: Music Norway, Observatoriegata 1b

USA er uten tvil verdens mest toneangivende musikkmarked – «If you can make it here, you can make it anywhere». Ifølge IFPIs Global Music Report står USA for 34.9% av den globale innspilte musikk-inntekten i 2018, med en samlet verdi på $6.644.1m. Men hvor begynner man når man ønsker å legge dette omfattende markedene for sine føtter? Konkurransen er stor og utfordringene er mange, men belønningen kan være verdt det hele.

I kjølvannet av medieoppmerksomheten rundt visumtemaet den siste tiden er det viktigere enn noen gang å ha riktig og oppdatert informasjon, og som artist og management har man ansvar for at dette er i orden før man legger ut på tur. Music Norway har invitert visumavdelingen til den amerikanske ambassaden for å informere om visumprosessen, myter og fakta. Hvis du har planer om å begi deg ut mot USA, er dette en unik mulighet til å få med deg alt av info du trenger i forkant.

Noen har vært i markedet før deg og noen er godt på vei inn. Vi har invitert noen av disse til et erfaringspanel, hvor de skal dele sine gode og dårlige erfaringer fra USA. Meld deg på og forhåpentligvis blir du litt smartere rundt hele prosessen.

Deltagere:

  • Tristram Perry, Counselor for Media, Culture and Education
  • Richard Phillips, Visa Chief
  • Marta Kulik, Business Visa Liaison
  • Lars Horntvedt, Artist
  • Karsten Baugstø, Agent
  • Amund Bjørklund, låtskriver og produsent

Panelet blir moderert av Heidi Taksdal Skjeseth:

Journalist og forfatter Heidi Taksdal Skjeseth jobbet som USA-korrespondent for Dagsavisen fra 2010-2016, og jobber nå som radiojournalist i NRK. I 2018 skrev hun boka «Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss» (Res Publica) og bidro til antologien «Det skjer nå» (Kagge) om #metoo. Hun studerte journalistikk på Columbia University i New York. Fra Norge har hun blant annet skrevet for Billboard.

Amund Bjørklund:

Låtskriver og produsent Amund Bjørklund hadde base i New York og Los Angeles i perioden 2006-2016. Der jobbet han med artister som Beyonce, Bruno Mars, Selena Gomez og Train. Amund skrev bl.a. låten “Hey, Soul Sister” (Train) som vant “ASCAP Song Of The Year” og “Irreplaceable”(Beyonce) som lå nummer 1 på Billboard Hot 100 i ti uker. Har i Norge etablert LIMPI, en akkreditert høyere utdanning for låtskrivere, produsenter og artister, hvor han nå er Professor i populærmusikk.

Karsten Baugstø:
Manager for Lemaitre, og promotør for All Things Live. Arbeidet med Lemaitre har siden starten fokusert på det amerikanske markedet, og har blant annet ført til spillejobber på Coachella og samarbeid med etablerte amerikanske artister som Porter Robinson.

Lars Horntvedt
Utover å være et av medlemmene i Jaga Jazzist er Lars Horntvedt blant annet kjent som en del av Todd Terjes band The Olsens, samt produsent for den New Zealandske artisten Kimbra. Lars har i lengre perioder oppholdt seg i New York og LA, og spilt på festivaler som Coachella.

Arrangementet vil bli streamet på Music Norways Facebook-side.

Sjekk ut våre tips til hvordan man bør gå fram for å søke om visum til USA:

– Åpent Hus: Slik får du visum til USA
– Sjekkliste for dokumentasjon som kreves i forbindelse med visumsøknad

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere