logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Apple bidrar til vekst i det amerikanske platemarkedet

Av Vegard Storaas Publisert: 26. sep, 2016

Det ser lovende ut for strømmestjenestene.

Nylig presenterte Recording Industry Association of America (RIAA) halvårstallene for 2016. Samlet økte markedet med 8,1% i løpet av de første seks månedene i USA, og utgjør hele $3,432 millioner. Det er en økning på mer enn $250 millioner fra første halvår i 2015, og den sterkeste veksten i USA siden 90-tallet.

Halvårsrapport 2016 RIAA

Tallene viser særlig stor vekst i inntekter fra betalte abonnementer hos strømmeselskapene, som i all hovedsak gjelder Apple og Spotify. Dette leddet økte med 112%, skriver Music Business Worldwide. Apple Music, som ble lansert 30. juni 2015, kan tilskrives en del av økningen. I januar 2016 kunne flere medier melde at Apple Music hadde nådd 10 millioner betalende brukere. Også Tidal ble lansert på nytt i mars 2015 med nye eiere, etter en stjernespekket lanseringsfest.

Strømmeinntektene økte i så stor grad at det løftet hele bransjen, til tross betydelig nedgang i andre salgsledd.

Digitalt og fysisk salg fortsetter å stupe i det amerikanske markedet. Salg av digitale album sank med 11%, mens salg av fysiske produkter sank med 14%. Dette inkluderer vinyl, som opplevde tilbakegang på 6%.

For litt over en uke siden gikk Spotify ut og annonserte at de nå har passert 40 millioner betalende brukere. Les mer om det her

Kilde: RIAA, 2016

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere