logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

I år feirer Norsk Komponistforening 100 år

Av Erlend Buflaten Publisert: 13. sep, 2017

Jan Erik Mikalsen (foto: Eirik Slyngstad)

Komponistforeningen markerer sitt 100-årsjubileum under Ultimafestivalen denne helgen, og Music Norway og H.K.H. Kronprins Haakon er med på feiringen

Feiringen starter med en mottakelse i regi av Music Norway i Vinterhagen på Sentralen nå på fredag. På mottakelsen vil Ultimafestivalens Høye beskytter, H.K.H. Kronprins Haakon, være til stede. Kronprins Haakon arbeider med å fremme norsk musikk, og har særlig engasjert seg i norsk musikklivs internasjonale muligheter. Felles møteplasser bidrar til å lære hverandre bedre å kjenne og løfte hverandre opp og frem og ut.

Ultimafestivalens direktør og kunstneriske leder Lars Petter Hagen, styreleder for Norsk Komponistforening Jørgen Karlstrøm, og direktør for Music Norway Kathrine Synnes Finnskog vil si noen ord.

– Det er både veldig hyggelig og ikke minst viktig for å oss å være med på å sette spotlighten på komponistene våre i anledning 100-års jubileet. Både Ultima og Komponistforeningen er viktige ressurser for at vi i Music Norway kan gjøre så god jobbe som mulig for norske komponister med internasjonale ambisjoner. Det er også kjekt at TONO, Musikkfondene og Talent Norge har støttet oss med viktige bidrag for å få realisert et drøm av et prosjekt som vi vil presentere nå på fredag. Her trenger vi flere partnere, fordi vi også tror på at summen av det vi er, er det som vil bidra til å få til å realisere et løfte om å skape internasjonale muligheter for norske komponister, sier Kathrine Synnes Finnskog, Direktør i Music Norway.

Musikalsk innslag med Kari Rønnekleiv og Ole-Henrik Moe.

Jubileet markeres med tre store konserter i Ultimas avslutningshelg 15. og 16. sept., med Oslo-Filharmonien og KORK på Sentralen og Oslo Sinfonietta og Oslo Domkor i domkirken. Her hylles norske komponister av noen av landets beste orkestre og utøvere.

http://ultima.no/events/oslo-filharmonien

http://ultima.no/events/oslo-sinfonietta-og-oslo-domkor

http://ultima.no/events/kork

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere