logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Årets video-pris til norskskrevet låt

Av Årets video-pris til norskskrevet låt

Foto: Dsign Music

Girls’ Generation-videoen «I Got A Boy» ble kåret til årets video under YouTube Awards 2013. Låten er skrevet av blant andre Anne Judith Wik fra det norske låtskriverteamet Dsign.

Sent søndag natt (norsk tid) vant den koreanske jentegruppa Girls’ Generation den prestisjetunge “Video of the year” under YouTube Awards 2013. Det var sterk konkurranse mot artister som Lady Gaga, PSY, Justin Bieber, Demi Lovato, Miley Cyrus, One Direction, Macklemore & Ryan Lewis og Selena Gomez. Vinnerlåten er skrevet av Anne Judith Wik fra Dsign Music i Trondheim i samarbeid med Will Simms og Sarah Lundback Bell.

Låten «I Got A Boy» ble utgitt 1. januar 2013 og videoen har til nå blitt sett over 70 millioner ganger på YouTube. Singelen er blitt en av de største hitlåtene i det asiatiske markedet i 2013 og har solgt over 1,2 millioner eksemplarer. Låten har i tillegg høstet meget gode kritikker fra aviser som Los Angeles Times og Billboard Magazine. Samme låt har også vært #1 på Billboards K-Pop Hot 100-liste i USA tidligere i år.

– For et låtskriver og produksjonsteam er det viktig å vinne internasjonale priser, siden dette er et bevis på at man faktisk er i verdenstoppen når det gjelder å skrive hits. Vi har for øvrig også vunnet «Best song of the year» under Melody Music Awards med artisten Jolin Tsai i år, noe som har gitt oss mange nye oppdrag i det asiatiske markedet, sier Robin Jenssen som er daglig leder i Dsign Music, til Music Norway.

Dsign har i tillegg hatt tolv #1 plasseringer på Billboard listene i USA, noe som nå begynner å gi ringvirkninger på verdensbasis, ifølge Jenssen.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere