logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli kjent med de nye Master-deltakerne

Av Tina Brodal Publisert: 26. jun, 2020

10 nye deltagere er valgt ut til Master-programmet.

Master er et skreddersydd ledelsesprogram for unge, dyktige og fremoverlente bransjetalenter i norsk musikkbransje. Programmet har som mål å ruste deltagerne opp til å lede et selskap samt forvalte rettigheter og karrierer i Norge og internasjonalt.

Master består av inspirerende fagsamlinger samt individuell oppfølging over en periode på litt under ett år. Programmet har oppstart august 2020 og gjøres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk: Møst, ØKS, Sørf, Star, Brak, Tempo, KOFOR og RYK.

Gjennom fagsamlinger i 2020/2021 vil deltakerne tilegne seg relevant kompetanse innenfor alt fra musikkbransjekunnskap til tematikk som forretningsutvikling, strategi, ledelse, konflikthåndtering, forhandling og presentasjonsteknikk.

– Det er veldig gøy at vi fikk inn så mange gode søknader til årets Master-program og vi ser at det er utrolig mange unge, flinke og ambisiøse bransjetalenter i Norge. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med de 10 som vi har plukket ut og har stor tro på disse er blant morgendagens ledere i musikkbransjen, sier prosjektleder Nina Finnerud i Music Norway.

Her er deltakerne i 2020/2021:

Aldin Duratovic

Opprinnelig bosnisk, oppvokst på Løvstakken. Begynte som manager i 2015 for bandet Hansi ´n The Jammers. Deretter begynte jeg å jobbe med SALTI og TJ DanSon i 2016. Bestemte seg i 2017 for å gjøre dette 100%, og startet Duratovic Management. Derifra fortsatte Duratovic å bygge på rosteren og signerte artistene CCA Jonas, Laurent, Mazen Awad, 8lanco, samt produsentene BBMario og Prettiboi. I begynnelsen av 2019 var han med på å starte plateselskapet Get FAT. som nå har en utvidet distroavtale med Universal. I september 2019 bestemte han og mentoren sin Geir Luedy at det var på tide å slå sammen kreftene, så han tok med seg rosteren og begynte å jobbe i MADE.

Ronja Brox 

Ronja Brox (19) vokste opp med internasjonale briller og har hatt en iboende lidenskap til musikkbransjen fra en ung alder. Som 13-åring viet hun all sin tid til å drive promoteringsarbeid for den kanadiske popstjernen Shawn Mendes. De følgende årene samarbeidet hun blant annet med selskaper som Rolling Stone Magazine, MTV, American Music Awards, Universal Music og Billboard for å fremme Mendes, som beriket henne med en bratt og spennende læringskurve. Videre deltok hun i frivilligarbeid på festivaler landet rundt og opprettet musikknettstedet pitchandtell.com for å løfte lokale musikktalenter med sin skriftlige teft.

I 2019 ble hun tatt inn i Parkteatrets Ungdomsråd for å lære å drive konsertvirksomhet og fikk samt mentoroppfølging av Little Big Sister. Ronja vant nylig årets Sony-stipend og jobber i dag med PR for det lovende multitalentet Safario, hos MS Vntrs.

Maria Bringsjord

Maria Bringsjord har siden 2014 jobbet i det uavhengige plateselskapet MTG Music. Der jobber hun som A&R og har ansvaret for promotering. MTG Music har en variert roster av artister, de jobber blant annet med artister som ODA, Henry Land, Oslo Soul Children, August Kann, Marcus Paus pluss flere.  Hun har tidligere jobbet med Erik og Kriss, Klovner i Kamp og Robin og Bugge.

Etter musikklinja på Gjøvik og radiolinje på Danvik jobbet hun noen år i TV.  I tillegg til MTG Music jobber Maria i FONO, der hun koordinerer og planlegger arrangementer.  Hun er glad i å snakke om musikk og det kan man høre på programmet «Lytt på Nytt» på Ordentlig Radio der hun er programleder. Når hun ikke arbeider med musikk jobber hun som regi på diverse TV-produksjoner.

Nasra Artan

Nasra Artan, 24 år, er født og oppvokst i Oslo og har hatt musikk i hjertet fra første dag. Mens hun fullførte Bachelor i Business Administration med hovedfelt i International business, startet hun også en karriere på si som DJ, som fort skjøt fart. Etter å ha spilt Norge rundt, i tillegg til gigs i UK, ble hun etterhvert en del av National Rap Show på NRK P3 med Tommy Tee.

I 2019 stod nye utfordringer for tur og Nasra entret Warner Music Norway, hvor hun nå jobber som Junior A&R/Coordinator. I løpet av sin hittil korte tid hos Warner Music har Nasra jobbet med flere kjente fjes, og i tillegg vært del av signeringer som f.eks den seneste artisten Amara (Rolig Records), som hun i tillegg er prosjektleder for. Nasra har en lysende karriere foran seg og gleder seg stort til å ta del i årets Master.

Bilde: Isak Jenssen / @isakuzumaki

Viljar Siljan

Viljar Siljan er partner, manager og head of label i musikkselskapet Compro Artists. I tillegg til dette, foreleser han jevnlig i emnet Music Business på Fagskolen Kristiania. Han er født og oppvokst i Oslo, nærmere bestemt Oppsal – som stadig viser seg som en fin liten musikkbransje-talentfabrikk her i Norge.

Med variert bakgrunn i business/kommunikasjon via bachelorgrad på BI, og via frilansoppdrag for etablerte aktører som MER og Red Bull fant han for drøyt 3 år siden veien inn i musikkbransjen. Motivasjonen har alltid basert seg på en fascinasjon og respekt for artister, og det var en «urge» til å være en troverdig og stabil partner for artister som satte i gang karrieren i musikkbransjen.

Med en grunnleggende respekt for artisters rolle i samfunnet i bunn, jobbes det daglig for å utvikle artistene i stallen parallelt med å videreutvikle Compro Artists som et musikkselskap med virksomhet innenfor management, plateselskap, booking og merchandise. De siste årene har Viljar vært med på å bygge opp og videreutvikle en artiststall som er allsidig og kompromissløs i utrykket.

Yones Branes

28 år fra Kongsvinger. Har den siste perioden jobbet med artist management for artister som Hkeem, Britz  og Paria samt booking hos Granittrock festivalen. Har hatt en tidligere karriere i Forsvaret, hvor de gode rutinene og arbeidsmoralen har blitt flettet fint inn i den hektiske hverdagen som kan oppstå i musikkbransjen. Yones har nylig fått ny stilling og trer inn som produktsjef i i Sony Music.

Øyvind Grimsgaard

Øyvind Grimsgaard er manager i Paperclip og jobber blant annet med artister som Konradsen, Hanne Mjøen, Jakob Ogawa og Satin Jackets. Øyvind er utdannet siviløkonom fra NHH og har tidligere grunnlagt konsertarrangørselskapet Mount Event AS, management- og bookingselskapet Wake Management AS og vært booker for Hulen, UKEN og Campusfestivalen.

Foto: Guro Sommer Værland

Nora Mamdu

Nora Mamdu, 27, er født og oppvokst i Oslo, og jobber som A&R Manager i Universal Music Norge. Hun er utdannet lyddesigner.

Med klubbkonseptet GYMMEN startet hun sin karriere som DJ i 2014. Dette bød på mange muligheter, klubbkonsept i Trondheim, gigs i utlandet, booking, samt å turnere med både OMVR og Myra.

Da hun ble ferdigutdannet lyddesigner ved Westerdals i 2019, vant avgangsfilmen hun var med på å lage flere priser i utlandet. I sommerferiene under studietiden vikarierte hun hos NRK mP3 som radiovert. Hun har også vært innom Radio Nova, sammen gjengen i Nova Amor. Etter endt studie ble hun plukket opp av Universal Music Norge.

Foto: Dánil Røkke

Nikolaj Nordbak Gloppen

Nikolaj Nordbak Gloppen (27) er oppvekst i Hordaland og Finnmark. Han startet sin karriere i musikkbransjen som turnerende musiker i alder av 17 år. Siden har han jobbet som produksjonsleder for Festspillene i Nord-Norge, produsent for Varangerfestivelen og festivalsjef for Sørøyrocken. Han har også jobbet med en rekke oppdrag innenfor markedsføring, branding, booking, prosjektledelse, i tillegg til sponsor -og markedsutvikling.

Etter å ha flyttet til Oslo i 2011 startet han å studere lydproduksjon for å så hoppe over til å studere Kultur og Ledelse på Handelshøyskolen BI. I 2019 og starten av 2020 turnerte han verden og Norge som en del av live-crewet til artistene Alan Walker og Sondre Justad. I dag er han med å drive management -og markedsføringsselskapet Deadpop der han jobber med management for artistene Fijitrip, Agnete, Fawlin, Féleth, Mandalai Lamas og Stuck in North.

Malwina Witkowska

Malwina Witkowska er 25 år og kommer fra Polen, men har vært bosatt i Oslo siden 2018. Hun har utdanning i Kulturledelse fra Oslo Met, og til høsten begynner hun på årsstudium i Organisasjon og Ledelse. Hun var frivillig på Victoria Nasjonal Jazzscene siden den første dagen hun kom til Oslo, og nå representerer hun stolt sin favoritte jazzklubben som kveldsansvarlig.

Faren hennes spiller skandinavisk jazz hjemme hele tiden og han har delt med henne sin lidenskap for musikk siden hun var liten. I juni 2019 feiret han 50-årsdagen, og Malwina har arrangert en konsert som en gave til ham. De store jazzheltene, Ingebrigt Håker Flaten og Fredrik Ljungkvist spilte for hele familien hennes på en liten polsk vingård. Samme år har hun også booket en konsert for den amerikanske gruppen til Ingebrigt, The Young Mothers, på en av de største jazzfestivalene i Polen – Krakow Jazz Autumn.

Malwina opprettet bloggen No Earplugs i form av konsert-dagbok, hvor hun anmelder konserter og beskriver spennende historier fra backstage. Noen måneder senere bestemte hun seg for å starte opp et bookingselskap under samme navn. Allerede i begynnelsen av sin karriere, jobber hun med sine store musikalske helter og venner: Jonas Cambien Trio, Otomo Yoshihide Special Big Band, Kalle Moberg og The Young Mothers. Samtidig jobber hun som booking-agent i det norske plateselskapet, Nakama Records.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere