logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli kjent med det italienske musikkmarkedet

Av Tina Brodal Publisert: 02. nov, 2020

Linecheck Music Meeting & Festival tilbyr skreddersydde nettverksmuligheter og showcaser 17. – 19. november.

Nå har du mulighet til å bli med på den italienske showcase og konferansefestivalen Linecheck Music Meeting & Festival.

Her er de norske showcasene på Linecheck:

Tuesday, Nov 17
Hedda Mae

Red Moon

Northern Disco Light documentary

Wednesday, Nov 18
dePresno

Thursday, Nov 19
Moyka

Lurer du på om deltagelse på Linecheck er aktuelt for deg? Vi tok en prat med Christoph Storbeck, som er Head Of Conference på Linecheck, for å bli bedre kjent med opplegget.

Hva kan man forvente av å delta på Linecheck digital versjon?

– Linecheck tilbyr festival, tre forskjellige kanaler med konferanser på dagtid og tre nattkanaler. En av kanalene på dagtid har ca. syv paneler om dagen på engelsk, den andre har et lignende antall på italiensk. Den tredje dagtidskanalen har showcaser, sier Storbeck.

– Nattshow skjer fra Milano, Roma og en europeisk beliggenhet fra Ibiza 17. november, Paris Badaboum 18. november og London Moth Club 19. november. Det som skjer er i henhold til gjeldende Covid-19 regler, så enten blir det live eller forhåndsinnspilt. Det må vi ta som det kommer.

Les mer:På tide å oppdatere seg internasjonalt? JA!

Bli kjent med det italienske markedet
Mellom panelene blir det programmert forhåndsinnspilte filmer, dokumentarer og features. Det aller meste handler om å lære og bli kjent med det italienske markedet. Her er det også mulighet til å delta i nettverksøkter.  Linecheck tilbyr skreddersydde møter med potensielle partnere, enten agenter, klubber, forlag eller lignende.

Hva er mulighetene for internasjonale acts og hvilken musikk resonerer best med det italienske markedet som kommer fra utlandet?

–Du må huske på at Italia er et ganske stort (topp 10 i verden for live, topp 20 for innspilt musikk), men samtidig som det har et veldig spesifikt marked med sterk lokal forankring. I tillegg har Italia et stort festivallandskap som er spredt ut over hele landet, med små til mellomstore arrangementer. Å gjøre god research kan åpne opp for veldig givende opplevelser, uansett musikksjanger.

– Derfor er det veldig viktig å ha grunnleggende kunnskap om hvordan ting fungerer og få seg noen nye venner som kan forklare og bidra til å vurdere om tid, energi og penger blir brukt godt. Språkbarrieren blir stadig lavere og også vår italienske musikkeksport gjør en fantastisk jobb med å gjøre Italia mer og mer synlig internasjonalt. Italia har et viktig TV- og reklamemarked, og er verdenskjent innenfor sport, mote, mat og livsstil. Vi prøver å showcase mennesker også fra disse bransjene.

Christoph Storbeck er Head Of Conference på Linecheck Music Meeting & Festival.

Hvordan foregår matchmakingen på Linecheck?

–For våre norske gjester tilbyr vi skreddersydde nettverksmøter. Teamet vårt vil sende ut et kort spørreskjema om de individuelle målene og prosjektene, og vi kobler deretter folk sammen til det vi antar er best egnet. Det vil selvfølgelig skje digitalt. Bortsett fra det har vi åpne økter der hver badgeholder kan søke, og teamet vårt vil sette sammen de beste matchene. Vi vil holde godt øye med våre internasjonale gjester.

Les mer: Bransjen ønsker et styrket Music Norway

Hva slags innhold og hva slags band / artister ønsker du å vise frem på festivalen?

– Bookingen fokuserer på ny musikk, pop, elektronisk, rock / indie, singer-songwriter, og world crossover.

Hva er den beste måten for norsk bransje som ønsker å showcase acts eller innhold?

– Vi kan bruke forhåndsinnspilt innhold, som show (case) -opptak, dokumentarer, film features / «making of’s»eller det man selv synes er representativt og underholdende innhold. Vi har 15-30 minutter pauser mellom panelene hvor vi kan programmere innholdet – ideelt sett vil vi gjerne ha innhold som man ikke finner i sin helhet på youtube, men alt er mulig så lenge det passer. Man kan bare sende meg en e-post, så kan jeg loope inn bestillings / filmteamet: info@striker-entertainment.com

Har du noen spørsmål eller vil delta på Linecheck? Ta kontakt med Helene: helene@musicnorway.prod07.dekodes.no

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere