logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli kjent med Endringsagentene

Av Tina Brodal Publisert: 18. nov, 2020

Endringsagentene er Music Norway sitt råd for større flerkulturelt mangfold i musikkbransjen.

I en bransje som liker å se på seg selv som åpne og tilgjengelige er det fortsatt mangel på mangfold. I desember 2019 satte Music Norway ned en gruppe med oppdrag å utfordre oss til å jobbe med dette, både på vår egen arbeidsplass, i våre prosjekter og i musikkmiljøer der vi ferdes og møtes. Vi har fått jobbe sammen med et sterkt og kompetent team som nettopp vil bruke sin plass og sin stemme til å utfordre gamle strukturer og påvirke dagens beslutningstakere.

– Etter mye pizza og workshops (og en pandemi) så har teamet blitt våre Endringsagenter. De er vi stolte av og de vil vi herved presentere. De har åpnet døren til seg, så vi kan åpne dører for dem. Vi har definert oppdraget og etablert rådet, og nå håper vi en systematisk innsats over tid vil bidra til at vi når frem til flere og være en døråpner for mange, sier direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.

Les mer: Åpent Hus: En mangfoldig musikkbransje

Rådet er sammensatt av aktører med flerkulturell bakgrunn i norsk musikkbransje, og med ulik kompetanse og erfaringer å dele. Rådet skal bidra til en generell bevisstgjøring rundt problemstillinger knyttet til mangfold og inkludering i norsk musikkbransje, i tillegg til å gi anbefalinger om tiltak som skaper en mer inkluderende bransje og slik bidra til at flere føler seg representert og respektert i musikkmiljøer som oppleves som lukket og begrensende.

– Rådet utvikler egne tiltak, bidrar inn i utvikling av eksisterende prosjekter og tilrettelegger så våre aktiviteter blir inkluderende og bygger ned hindringer for å delta i et musikkbransje som trenger et mangfold av kulturer, stemmer og ideer. Endringsagentene vil du møte i flere sammenhenger og ta gjerne kontakt med oss, med dem eller med andre du synes burde blir hørt og sett i norsk musikkbransje, sier Synnes Finnskog.

– Bli en døråpner du også!

Prosjektleder i Endringsagentene er Einar Idsøe Eidsvåg, som kan kontaktes HER

Bli kjent med Endringsagentene:

Saleh Mahfoud

Saleh Mahfoud er musiker og konsulent for Samspill og OsloMet.

Saleh Mahfoud kom fra Syria til Norge for fem år siden. På kort tid har han opparbeidet seg som musiker i bandet MAJÃZ, han har arrangert konsertkvelder på Kulturhuset, og blitt en del av norsk musikkbransje ved å jobbe for OK World – søsterlabelen til Jazzland. Han er konsulent for Samspill og OsloMet og han jobber for tiden med et prosjekt for NRK. Saleh har først syn på Norge og musikkbransjen og har delt åpent med sine erfaringer ved å navigere rundt i støtteordninger, jobber og muligheter, samt begrensinger.

Roza Aghili Taslimi

Roza Aghili Taslimi er koordinator for rådet Endringsagentene.

Roza Aghili Taslimi har en bakgrunn fra film og tv. Etter en utdannelse fra University of the arts i London kom hun tilbake til Oslo i 2015, og har jobbet med diverse prosjekter innen casting, og koordinering. Hun var med på produksjonen til musikkvideoen til Karpe Diem “Lett å være rebell i kjellerleiligheten din” som castingansvarlig.

Med lang fartstid i kulturbransjen, har hun blant annet drevet klubbkonseptet sweetcheeksxyou siden 2018, og som dj på konsepter som History of Hiphop med Dustman, og Girlsclub. I dag så jobber hun på en produksjon for NRK P3, og er koordinator for rådet Endringsagentene i Music Norway.

Hamza Hirsi

Hamza Hirsi er låtskriver, manusforfatter og teknisk produsent innenfor filmproduksjoner.

Hirsi er naturlig energisk og  «multipassionate».  Han er forfatter hos Strawberry Publishing, låtskriver og manusforfatter, samtidig som han er er kreativ og teknisk produsent innenfor filmproduksjoner. Han har blant annet jobbet med livestreaming, musikkvideoer og dokumentarer.

Hamza har produsert en pilotserie med freestyles og musikkøkter skreddersydd for norsk hiphop, gjestet først og fremst av våre nasjonale stjerner og lokale fremtidige favoritter i dagens hiphopkultur – med høy kvalitet og tydelig visjon. Ambisjonen er å skape en arena for å gi økt oppmerksomhet rundt norskprodusert musikk.

Godfrey Manoharn

Godfrey Manoharn er grunnlegger av girl interrupted festival og tekstforfatter for artisten Steven Manoharan.

Godfrey Manoharan er grunnlegger av girl interrupted festival og tekstforfatter for artisten Steven Manoharan. Han har tidligere vært booking for L.U:N.A. Ett glødende engasjement for kultur har gjort at Godfrey har fått ett bredt nettverk i musikk bransjen. Er opptatt av at det flerkulturelle samfunnet på kryss og tvers av kjønn og uavhengig av religion kan få uttrykke sitt talent.

Mayoo Sivanantham

Mayoo Sivananthamhar startet sitt eget managementselskap, MS VNTRS.

Mayoo Sivanantham sin vei mot en karriere i musikkbransjen tok så smått form i 2015, men skjøt for alvor fart i 2016. Da startet han i managementselskapet Compro AS, hvor han jobbet 1 år med mindre og større artister som Set One’s Cap og Marcus & Martinus.

Sommeren 2017 startet han hos Little Big Sister som Content Manager – der han jobbet med flere av LBS-artistene. Men etter 2 år i LBS, har Mayoo startet for seg selv og satser alt på sitt eget managementselskap, MS VNTRS.

Yunus Daar

Yunus Daar er manager hos Nora Collective.

Yunus Daar (24) er født og oppvokst Bergen rundt toppen ved Løvstakken. Siden 2015 har han jobbet kreativt for Nora Collective, og har vært med på å forme det til det det er i dag; en av de største plate -og managementselskapet innenfor urban musikk i Norge.

Han har jobbet med merkevareutvikling, prosjektledelse, tourmanagement, events, booking, DJing, A&R, markedsføring, PR og design. Med andre ord en allerede ganske solid CV på seg.

Den 24 år gamle unggutten er manager for en rekke artister og produsenter i Nora stallen. I Noras roster finner du talenter som Arif, Ung Ferrari, Natnael, Musti, Kapteinen, Aiba og danseren Mona Berntsen (danser for Justin Bieber, Justin Timberlake, Cardi B blant andre).

Det unge industri talentet fra Bergen ble utvalgt som en av «Nordic Music Biz Top 20 under 30» i 2019 på grunn av sitt arbeid i norsk musikkbransjen de siste par årene.

Johanna Alem

Johanna Alem er Head of Event & Promotion i Universal Music Norge.

Johanna Alem jobber som Head of Event & Promotion i Universal Music Norge. Med et sterkt ønske om å kombinere sin lidenskap for musikk og sitt brede nettverk innenfor lokal og internasjonal underholdningsbransje med en karriere, begynte hun i 2017 å jobbe som praktikant i Music Norway etter en PR og Markedskommunikasjon-utdanning ved BI.
I løpet av sine to år i Universal Music har hun jobbet som PR & Promotion Manager for både norske og internasjonale artister, og nå som Head of Event & Promotion hvor hun blant annet jobber som presseansvarlig for Astrid S.

Johanna er i dag med i en intern gruppe i Universal Music Norge som jobber med inkludering og mangfold i norsk musikkbransje.

Samsaya Sharma

Samsaya Sharma er artist og låtskriver, samt driver plateselskapet 3 Millimeter.

Artist, låtskriver og komponist med 16 års erfaring i musikkbransjen. Driver plateselskapet 3 Millimeter. Sterkt engasjert i arbeidet for likeverd for alle skapere. Styremedlem i NOPA og MØST. Sertifisert mangfoldsleder og leder for NOPAs mangfoldsarbeid.

Kim Thanh Ngo

Kim Thanh Ngo

Kim Dürbeck er en aktivist, artist, elektronisk musikkprodusent og miljøarbeider fra Sandefjord. Dürbeck bruker sin posisjon til å gi unge den hjelpen han selv skulle ønske at han fikk da han var ung. Hans overordnede mål inkluderer opplysning om tilskuddsordninger, samt kompetanseheving blant ungdom innenfor musikkproduksjon og DJ’ing. Han jobber tett med unge og motiverer dem til å se at det finnes flere uttrykksformer man kan jobbe med i musikk, og tilbyr utstyr og hjelp til de som ikke har økonomi til å støtte dette selv.

Sammen med FellesForum jobber han nå med å sørge for en reell medvirkning og gi lokale minoritetsgrupper anledning til å fremme sine synspunkter og diskutere saker med sentrale politikere og forvaltning. Målet er å styrke og forbedre inkludering i Sandefjord.

Amira Morstaq Ali

Amira Morstaq Ali er musikkmanager og låtskriver.

Amira Ali begynte sin profesjonelle karriere da hun var 19 år, på Sofar Sounds Oslo, etter å ha observert musikkbransjen fra brødrenes synsvinkel i årekker. Hun har vært dj og backup sanger for MYRA, AL AMIN, Arshad Maimouni, og er også kjent for å skape hennes egne klubbkonsepter med fokus på urban garasjemusikk og å skape en trygg plass for skeive og poc (folk i farger) i hjembyen hennes. Etter å ha blant annet hatt en praksisplass på JM Norway begynte hun frilans som booking agent for flere selskaper og PR & Marketing Manager for Midl Management. Hun jobber for tiden som musikk manager, låtskriver og er en av delegatene med i Keychange EU programmet (som innovatør) & Oslo World Festival.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere