logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli bedre kjent med fem artister på Oslo World

Av Tina Brodal Publisert: 10. des, 2020

Natnael under Oslo World 2020. Foto: Lars Opstad

Bli kjent med fem norske musikere fra årets Oslo World-festival.

Høstens restriksjoner medførte at Oslo World 2020 for aller første gang presenterte et konsertprogram som utelukkende baserte seg på artister innenfor landets grenser.

Les mer: Music Norway lanserer internasjonale veiledere

For å bli bedre kjent med hva musikk-Norge har å by på har Music Norway og Oslo World samarbeidet om å presentere fem musikere fra årets festival i små videosnutter produsert av Brusjan film.

– Oslo World gjennomførte en fysisk festival under oppløpet til andre bølge av pandemien. Ved siden av streamet de og lagde noen flotte profilfilmer av utvalgte artister som artistene selv har delt. Kudos! sier Einar Idsøe Eidsvåg, prosjektleder i Music Norway.

Nå kan du bli bedre kjent med Ibou Cissokho, LILJA, Natnael, Paal Nilssen-Love og KAMARA!

Ibou Cissokho
Ibou Cissokho viderefører griottradisjonene fra sin far, samtidig som det virtuose koraspillet hans stadig finner nye musikalske sammenhenger på den norske musikkscenen. Han er en del av en norsk scene hvor en økt interesse for norsk folkemusikk skjer samtidig som interessen for musikalske tradisjoner fra andre deler av verden vokser. Fenomenene er to sider av samme sak, begge er resultatet av nysgjerrighet og åpne ører, både hos de som hører på og hos musikerne.

Oddrun Lilja
Oddrun Lilja sitt debutalbum Marble, med bandet LILJAmå være et av høstens mest kritikerroste album. Musikken er et resultat av musikalske reiser som har tatt gitaristen fra Groruddalen til steder som Reykjavik, Tyr, Casablanca, Paris, New York og Kolkata – i tillegg til kriker og kroker av hennes egen hjemby, Oslo. Hun er på mange måter det man kaller en musikalsk verdensborger, men i bunnen av det hele ligger den musikalske roen som preger gitaristens spill i alle situasjoner hun dukker opp i – og en helt grunnleggende erkjennelse av at det går an å føle seg hjemme – og dermed også borte – hvor enn du er i verden. Det handler om gjenkjennelse.

Natnael 
24 år gamle Natnael er født i Etiopia og vokst opp på Romsås i Oslo. I flere år har han gjort seg ulike musikalske erfaringer gjennom gjestespill med flere profilerte norske hiphop-artister, før han i 2018 bestemte seg for å begynne forme sitt eget soloprosjekt. Et par demoer senere var teamet rundt ham på plass og i 2020 slapp Natnael debutsingelen «Beom», tett fulgt opp av «KL.5». Begge gikk rett inn på P3s spillelister, og førte til samarbeid med noen av landets største artister, som Cezinando og Arif.

Paal Nilssen-Love
Med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim fra 1994 til 1996, har Paal Nilssen-Love blitt en internasjonalt anerkjent musiker, kjent for sitt energiske og fantasifulle trommespill. Han er en allsidig, innovativ og kompromissløs musiker som jobber med mange slags formater, fra solo til duo/trio/kvartett og store band. Et av hans store prosjekter er det kritikerroste bandet Large Unit. Til Oslo World satt han sammen et helt nytt band – Paal Nilssen Love-Circus, som mottok strålende kritikker.

KAMARA
KAMARA
, med fornavnet Fatumata, er født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen. Hun er fremdeles bare 22 år gammel, men har oppnådd svært mye på kort tid. Hun har toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020, hun har medvirket på flere låter med Lars Vaular og hun var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Begeistrede anmeldelser har flagret etter konserter på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen. Etter konserten hun spilte på Vill Vill Vest konstaterte BTs anmelder at “KAMARA er kommet for å bli”. Det virker virkelig sånn.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere