logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli med på Oslo World!

Av Tina Brodal Publisert: 22. okt, 2020

Oslo World 2019. Foto: facebook.com/osloworld

27. oktober – 1. november er det klart for den internasjonale musikkfestivalen Oslo World.

I år inviterer Oslo World bransje fra hele verden til å utvikle sitt nettverk, dele kunnskap og diskutere utfordringene kultursektoren står ovenfor. Alt foregår inne i deres virtuelle møteplass utviklet i samarbeid med Sentralen, Snøhetta, Estraad & Garnes Data.

Les mer: Music Norway krever åpen prosess om stor reform

Har snudd seg rundt i en vanskelig tid
Årets tema på festivalen er «Solidaritet». Solidaritet med deres internasjonale kolleger og solidaritet med de lokale musiker-kreftene og scenene. Fagansvarlig Einar Idsøe Eidsvåg i Music Norway er imponert over måten festivalen har snudd seg rundt, og at de i år skal showcase norsk musikk til verden.

– Oslo World har for vane å invitere artister inn.  I år har de utelukkende booket norsk. De har et stort nettverk der ute, så det pleier og være et mangfold av gjester fra utlandet på besøksprogrammet som i år vil foregå heldigitalt. Du kan være en avatar som møter de andre delegatene fra hele verden. Jeg så noen bilder i går og det ser veldig spennende ut i denne tid hvor mange er mettet, så det kjennes nytt ut, forteller Eidsvåg.

– I et år som vi ikke kan reise og møte hverandre, er vi glade for å kunne (i det minste) møtes digitalt i et virtuelt miljø som vi har skapt bare for deg.  Takket være samarbeidet med Sentralen og Estraad, med støtte fra Music Norway og FrittOrd, skriver Oslo World om avatar-funksjonen de har introdusert.

Les mer: Hva kan vi gjøre for deg? Einar Idsøe Eidsvåg – kunstmusikk og elektronisk musikk

Kun norske artister
I årets utgave av festivalen er alle artistene norske og består blant annet av Musti, Kamara, Arif, Evigheten, Real Ones og Stian Carstensen for å nevne noen.

– Når det kommer til musikken hvor alt er norsk, så gir det en unik mulighet til å vise frem norsk musikk til verden. Vi ser frem til å samarbeide med Oslo World i år og gir kudos for at de snur seg rundt og går for en virkelig festival i Oslo, og tenker nytt hva besøksprogram angår, sier Eidsvåg.

Det er også lagt opp til en todagers hybrid konferanse, som vil bestå av flere foredrag og arrangementer, med temaer som solidaritet, aktivisme og motstandskraft på agendaen.

Solidaritetsfond for Beiruts musikkliv
I samarbeid med Beirut & Beyond, Tunefork Studios og Theatre de La Ville, har Oslo World opprettet et solidaritetsfond for Beiruts musikkliv. Midlene som samles inn vil gå til å bestille ny musikk og finansiere fremføring, innspilling, formgivning og distribusjon av musikken. Les mer om fondet og bidra her.

Les mer om Oslo World her og registrer deg her.

Oslo World har mottatt tilskudd fra Music Norway og Utenriksdepartementet for gjennomføring av besøksprogram. Besøksprogram forstås som at arrangør inviterer bransje og presse fra utlandet til festivalen og kobler med norsk bransje og mulighet for å oppleve musikk fra Norge.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere