logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli med på Tileyard masterclass og låtskrivercamp i London

Av Pål Dimmen Publisert: 16. feb, 2018

En av mestrene, Caroline Ailin, nyter for tiden stor suksess med Dua Lipa-låten "New Rules" (photo: Lauren Flynn)

Møt Caroline Ailin, Fred Ball, Electric, SYCO og Ultra 1. – 3. mai. Søknadsfrist 12. mars.

Etter suksessen i 2016 med Electric/Fred Ball-masterclass i London og Stargate i Los Angeles, har Music Norway nå gleden av å tilby en tredagers masterclass og låtskrivercamp i London.

Sammen med Tileyard Music, arrangerer Music Norway en masterclass og låtskrivercamp i Tileyard Studios 1-3. mai. Den første dagen settes av til paneler og Q&A-sesjoner med mesterne, partnere og diverse bransjepersoner fra UK, mens de neste to dagene vil tilbringes i studio hvor de utvalgte norske talentene vi jobbe i team med noen av de mest spennende produsentene og låtskriverne i UK.

Blant mestrene finner vi låtskriver og produsent Fred Ball (Rihanna, Toni Braxton, Jessie Ware, Zara Larsson, Kylie Minogue, m.fl.), Caroline Ailin (Dua Lipa – New Rules) og Electric (Little Mix, Take That, Fleur East, Aurora, m.fl.).

Samarbeidspartnere på campen er SYCO og Ultra, som kommer på besøk for å snakke om deres artistprosjekter og dele kunnskap om UK-markedet. Det vil også bli besøk fra andre major plateselskaper og selskaper under uken.

Tileyard Music er et management, publishing- og plateselskap etablert i 2012 som har artister som Ella Eyre, Sigala, Jones, Tiggs Da Author i stallen. Tileyard Studios, et stort studiokompleks og kreativ hub ved King’s Cross i London bestående av mer enn 80 studioer og en mengde musikkselskaper.

– Vi ser frem til å arrangere vår første låtskrivercamp med Music Norway. En av våre første camper i 2014 ved Tileyard resulterte i Kygos «Stole the Show», så dette er en god mulighet til å forsøke å gjenskape suksessen ved å bringe talenter sammen og skape muligheter for deres produksjon, sier Charlie Arme som driver Tileyard Music.

SYCO Entertainment, Simon Cowells samarbeid med Sony Music, er en av verdenslederne innen musikk, tv- og filmproduksjon, og står bak noen av de største underholdningskonseptene globalt.

Musikkdivisjonen Syco Music huser internasjonale stjerner som One Direction, Little Mix, Ella Henderson, Fifth Harmony, Susan Boyle og Ina Wroldsen. I 2014 ble Syco Music kåret til UKs #1 label for A&R av Music Week.

Ultra Music er en ledende Electronic Dance Music-label og merkevare, og består av Ultra Records, Ultra Music Publishing og Empire Artist Management. Deres imponerende roster inkluderer Kygo, Steve Aoki, Benny Benassi, Calvin Harris, Avicii, Pitbul og mange flere.

Lær mer om UK-markedet og få tilbakemeldinger
Som deltaker på masterclass-en får utvalgte norske låtskrivere og produsenter høre hvordan Fred Ball, Caroline Ailin og Electric har kommet dit de er i dag, deres erfaringer på veien og hvordan de navigerer i dagens britiske musikkindustri. Deltakere får gode råd, erfaring, tilbakemeldinger og forhåpentligvis inspirasjon fra mestrene, så vel som å møte nøkkelpersoner fra bransjen.

I tillegg til å dele viktig kunnskap, vil man få gode muligheter til å bygge nettverk med mestrene, partnere og alle andre som tar del i campen.

– Vi ser flere og flere suksesshistorier fra norske låtskrivere og produsenter som starter opp i UK, sier Nina Finnerud som leder Music Norways UK-kontor.

– Nå nylig med Dua Lipas «New Rules», skrevet av Caroline Ailin, som gikk til topps i UK før den også toppet listene i mer enn ti land, samt Billboard Dance Club Songs. Låten klatrer fortsatt på Billboard-listene i USA.

– Mange satser på LA, som er forståelig, men glemmer ofte at det er et stort marked i UK som ofte er lettere tilgjengelig fra Norge, sier hun

– Det skjer utrolig mye spennende med norske låtskrivere og produsenter både i England for tiden. Det er flere muligheter og utvikling enn noensinne og jeg gleder meg til å møte noen av de nye norske talentene, sier Caroline Ailin

Deltakelse på masterclass og låtskrivercamp er søknadsbasert, og det endelige utvalget gjøres av Tileyard, Caroline Ailin, SYCO og Ultra. Det er 10 plasser til norske produsenter og låtskrivere.

Programmet dekkes av Music Norway. Reisen dekkes av den enkelte med et reisetilskudd fra Music Norway på 3000 NOK (for de som reiser fra Norge). Målet er at de utvalgte produsentene og låtskriverne skal bygge nettverk, få bedre kunnskap og bedre forståelse for UK-markedet. Søkere med dokumentert nasjonal og/eller internasjonal etterspørsel og momentum vil bli prioritert. Vi oppfordrer kvinnelige produsenter/track makers til å søke.

Søknadsskjema finner du her. 

For spørsmål om programmet og/eller søknader, kontakt Nina Finnerud: nina@musicnorway.prod07.dekodes.no

Søknadsfrist 12. Mars

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere