logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bransjetalenter ser inn i 2017

Av Erlend Buflaten Publisert: 06. jan, 2017

Karen Norbakk

Vi har spurt et knippe unge bransjetalent om høydepunkt i 2016 og hva de drømmer om å oppnå i 2017.

 1. Hva var det største som skjedde for deg i 2016?
 2. Hva er drømmen for 2017?
 3. Hva skal til for at drømmen kan oppnås?

Petter Wahlen, Managing Director i Nora Collective

 1. Utviklingen av Nora Collective som en enhet og i sin helhet har vært stort for meg.
 2. Å gjøre kule ting, som inspirerer og fascinerer mennesker i inn- og utlandet. Og hjelpe flere snille talenter til å kunne leve av det de elsker.
 3. Hardt arbeid, kreativitet og gode mennesker rundt seg.

Karen Norbakk, Manager i Mandelbaum

 1. Det største som skjedde meg i 2016 var da jeg var backstage på en gig med av favorittbandene mine, og de spurte om jeg ville jobbe med dem. Og da jeg møtte Jamie xx på Øyafestivalen, knis.
 2. Drømmen for 2017 er å se at alle de fantastiske artistene vi jobber med får annerkjennelse for det de gjør, både i Norge og i utlandet.
 3. Hardt arbeid og fokus utad, i tillegg til å sette pris på den jobben alle de i teamene rundt artistene våre gjør.

Tonje H. Sørdal, Rune Grammofon, Slottsfjell m.m.

 1. SXSW var helt fantastisk – bra folk, god musikk og ikke minst, en fin by! Jeg fikk være med på å videreutvikle Slottsfjell enda et hakk og jobbe med noen av de beste festivalhodene landet har å by på. Det aller største for min egen karriere var nok at jeg (endelig) tok beslutningen om å starte for meg selv.
 2. Min drøm for året er å opparbeide en solid prosjektbeskrivelse for en bedrift som skal runde festival-Norge, og kanskje få en fot innafor hos en internasjonal aktør? Jobbe med bra folk og artister <3
 3. Det krever driv og pågangsmot, gode samarbeid og relasjoner. Ha det gøy på veien, men det viktigste er å heie på meg selv 🙂

Stian Nicolaysen, Manager i Mutual Intentions

 1. Det største som skjedde var å endelig få opp labelet vårt Mutual Intentions, gi ut egen musikk og å spille på Øyafestivalen med hele gjengen.
 2. Ambisjonen mer enn drømmen for 2017 er å profilere Mutual Intentions mer internasjonalt, og å dra på en turnè i Japan eller Australia. Hadde vært gøy med en ny runde Boiler Room også, samt flere samarbeid ala Ivan Ave & Kaytranada + Kiefer som kommer 20 januar.
 3. Dedikasjon, hard jobbing og fokus. Vi er en målrettet gjeng, så jeg har troen på at det er fullt mulig å realisere.

Marit Soldal, Managing Director i KOSO

 1. At jeg fikk tilskudd via Bakkekontaktprogrammet slik at jeg kan flytte til Berlin i 2017 for å jobbe med KOSO og musikk, samt spilling i Berlin og KOSO CLUB da vi fylte kjelleren på Revolver med vogue dansere. Gøy å se vogue på klubbscenen Oslo. 
 2. Drøm for 2017 er å få til showcase av KOSO i Berlin, spille mer utenlands, utgi mer musikk, se artistene våre spille utenfor Norge.
 3. Stå opp og jobbe. Være åpen for nye mennesker og nye impulser, og si ja, men også litt nei.

Tobias Teigen, Head of Toothfairy Label

 1. Det største som har skjed for meg i 2016: alt positivt som har skjed med artistene jeg jobber med; Grammynominasjon til Coucheron, Alex Pavelich fikk plassert låt i Nick Jonas sitt album, Øyafestivalen og Nobelskonserten for Frøder, Pasha ble dratt fram som en som skal eksplodere i 2017 av NME.
 2. Drømmen for 2017: Toothfairy fortsetter å vokse og skape suksesshistorier. Nye kule samarbeid.
 3. Det som skal til for å oppnå drømmen: Jobbe, reise, delta på arrangementer som kan bidra til bedre, bredere nettverk og ny lærdom.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere