logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

by:Songs 2020

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 27. feb, 2020

JNS (foto: Christian Zervos)

by:Songs arrangeres for 6. gang i opptakten til by:Larm

Låtskrivercampen samler ca 50 norske og internasjonale låtskrivere og prodsenter, og foregår ved studiokomplekset Tanken i Sandvika og Whiteroom i Asker mellom 24. – 28. februar.

Vi har snakket med tre produsenter fra tre forskjellige land:

JNS (NO) 

Hvorfor by:Songs?

– Det hele startet med at jeg vant P3-konkurransen i 2015 som sikret meg plass på by:Songs. Den gangen hadde jeg såvidt kommet skikkelig i gang som produsent, og hadde produsert Pashas første single «Around The Area» og hadde sluppet «Hvis du vil» med Unge Ferrari. Da kom jeg hit og fikk prøve meg.

– Det neste året ringte Amanuel Kidane meg og sa at de trengte en step-in en dag. Han jobbet på den tiden med Nico & og Vinz, og jeg hadde jobbet litt med Nico. Men da jeg hadde vært der den dagen ba Martin (Schilde red. anm.) meg bli hele uken, og så signet han meg.

– Nå har jeg vært med i seks år, det er litt random, men det føles som det er en mening med det, om du skjønner. Det er høydepunktet i året, med masse flinke folk. Det er en bra måte å expande nettverket på, og du møter folk du ellers ikke ville møtt. Det at man er to produsenter i session hele tiden lærer man mye av, man lærer nye triks av hverandre og blir inspirert. Det er også chill at folk til mitt studio, uten at jeg må gjøre noe, det er luksus på en måte.

– Jeg kommer tilbake. Alltid.

Nova Blue (NL) 

Hvorfor by:Songs?

– Jeg var med i fjor, jeg gikk på LIMPI og fikk muligheten gjennom skolen. Det var superbra, så jeg hadde lyst til å komme tilbake.

– Vi har produsert mange kule sanger de siste dagene, det har vært fantastisk å jobbe med mennesker som Kristin Carpenter, Benjamin Gjørtz og Ruben. Det er som en LIMPI 2.0.

Du er signert i Norge?

– Ja, Petter (Walther Walthinsen red. anm.) fra Warner Chappel  kom innom skolen og hørte på det vi jobbet med. Vi holdt kontakten, og han signerte meg.

Maestro (UK) 

Hvorfor by:Songs?

– Jeg fikk beskjed av managementet mitt et par dager før det startet om at jeg burde ta turen hit, og da jeg så deltakerlisten så jeg at det var mange jeg hadde lyst til å jobbe med.

– Det er også spennende å jobbe med det «nye skandinaviske soundet». Jeg jobber primært med urban, så det er interessant jobbe med mer rendyrket pop. Jeg trives godt her, det er vennlige mennesker og god mat.

Kommer du tilbake? 

– 1000 %

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere