logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

by:Songs i Tyskland, første gang utenfor by:Larm

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 19. sep, 2016

Martin Schilde i Toothfairy nr. to fra høyre.

Den nordiske låtskrivercampen by:Songs går av stabelen 19. til 22. september i forkant av årets Reeperbahn Festival i Hamburg.

by:Songs, som først ble initiert i forbindelse med by:Larm for to år siden, arrangeres for første gang utenfor Norge, nærmere bestemt under årets Reeperbahn Festival.

Denne gangen samarbeider by:Songs med Golden Gate Management og Spotify Europa, slik at deltakerne i tillegg til låtskriving får gode råd til hvordan man skriver låter for tyske artister i det tyske markedet.

– Målet med by:Songs er å fronte norske aktører med internasjonalt potensial og invitere inn internasjonale stjerner, som sammen skal lage låter som kan slå seg opp på nasjonale og internasjonale hitlister, sier arrangør Martin Schilde i Toothfairy.

– Music Norway har de seneste årene jobbet aktivt med å få opp mer aktivitet innenfor dette feltet i akkurat Tyskland, og sammen med Martin Schilde i Toothfairy har nå et by:Songs på den toneangivende Reeperbahn-festivalen blitt realisert. Da et av de største managementene for låtskrivere/produsenter i Tyskland, Golden Gate Management, kom over by:Songs som en del av tilreisende bransje til by:Larms internasjonale program, tok de øyeblikkelig initiativ til å kjøre en satellitt i Tyskland, sier Music Norways Jonas Vebner, som er Head of Central European Office i Berlin.

– Stort potensial
Ved siden av den kommersielle satsningen bidrar by:Songs også med kompetanseheving og nettverksbygging for de norske aktørene. by:Songs Tyskland er også et forsøk på å lage by:Songs-hubber internasjonalt i forbindelse med de store talent-festivalene som er der ute.

Les også: by:Songs written song on the most selling album in USA

– Reeperbahn Festival har mange internasjonale bransjeaktører på plass som vi har interesse av å vise frem by:Songs til. Lykkes vi med dette håper vi å etablere flere by:Songs rundt om i verden. Dette er en fin mulighet for våre nasjonale deltagere til å jobbe med internasjonale stjerner i deres hjemland, sier Schilde.

Aktørene som er invitert fra Norge i denne omgang har alle vært involvert i å skrive låter på by:Songs som har fått internasjonal oppmerksomhet.

– Man kan se på det som en slags bonus. Om man lykkes på by:Songs nasjonalt så kan man få muligheten til å være med videre internasjonalt, det er ingen hemmelighet at vi ønsker å se på resultater i det vi driver med og ikke kaste bort tiden til de norske aktørene som er med. Skal man lykkes internasjonalt må man også være villig til å ofre alt, sier Schilde.

Tradisjonelt har norske låtskriver/produsenter sett til anglo-amerikanske markeder og Asia mens det lukrative nærmarkedet Tyskland har ligget nærmest uberørt, ifølge Vebner.

– Potensialet er stort. Campen har et solid norsk fotavtrykk og fokuset ligger på å skrive for og med etablerte tyske artister og for det enorme tyske markedet. Vi er spesielt glad for at interessen for konseptet har vært så god at Spotify Europa og Mercedes Benz har blitt med som samarbeidspartnere og sponsorer, sier Vebner.

Med i programmet er en session med Alexander Freund, Spotifys Director of Songwriter, og Jules Parker, Publisher Relations, hvor deltakerne får verdifull innsikt om låtskriving i det potensielt svært lukrative tyske markedet. Også Moovel, et underselskap av Mercedes, er med som partner, da Moovel snart lanseres i USA og deltakerne får være med å lage en låt til en fremtidig kampanje.

Følgende seks låtskriverne og produsentene deltar fra Norge:

Alexander «RykkinnFella» Austheim (Madcon, Isaac Elliot, Karpe Diem)

Coucheron (CeeLo Green, Nick Jonas)

Frida Amundsen (Bearson, Chinook)

Most Wanted (Nick Jonas)

Mari Cray (Stephanie Heinzman, Alle Farben)

PAV aka Lovespeak (Lovespeak)

Tidligere i år var kulturminister Linda Hofstad Helleland innom Tanken og produksjonshuset til Martin Schilde i Sandvika for å lytte til og lære av erfaringene til en norsk musikkbransje på vei ut i verden.

Les mer om dette her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere