logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Check-In med Amanuel Kidane

Av Check-In med Amanuel Kidane Publisert: 03. jul, 2014

Amanuel Kidane (Foto: Kavar Singh)

– Viktig å være fysisk tilstede for Nico & Vinz, mener manager Amanuel Kidane.

Am I Wrong har ligget 11 uker på Billboard Hot 100. I skrivende stund ligger den på 4. plass. Bare i forrige uke  hadde Am I Wrong en rekkevidde på 125 millioner radiolyttere, den ble lastet ned 140 000 ganger og strømmet 4,4 millioner ganger. Alt i USA, ifølge Billboard.

Låten var også nr. 7 på Spotifys globale liste over mest strømmede låter i 2013. I begynnelsen av juni var Am I Wrong den mest sporede i Shazam, som har 250 millioner brukere globalt.

Billboard Hot 100 har stor innflytelse på lister i andre land og Am I Wrong har ifølge Wikipedia plasseringer i nesten 20 land. Låten og duoen er norsk suksess på flere plan.

Fem stjerner
Med seg på laget har Nico & Vinz manager Amanuel Kidane (23) som har jobbet frem talentene fra starten. Samtidig med å jobbe med Nico & Vinz har Kidane etablert selskapet 5 Star Entertainment som er et plate- og talentutviklingsselskap, som i tillegg driver management og publishing.

Music Norway tok en prat med Kidane om hvordan han startet i musikkbransjen og om hvorfor det er viktig å være i Los Angeles sammen med bandet han representerer.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for musikk, og i 7. klasse hadde vi rap og skriveworkshops. Det er sånn det hele startet. Senere hadde jeg utplassering hos PassIt Records, og stiftet bekjentskap med folk som jeg jobber med i dag. Jeg var i en gruppe med Nico, og senere lagde jeg et par låter med Vincent. Da slo det meg at de var de beste jeg hadde jobbet med, så jeg ville spleise de sammen og det funket ganske bra, sier Kidane.

5 Star Entertainment ble startet i 2009 av Filip Durkan og Kidane, og fungerer i dag som management, label og publishingselskap.

– Vinz og jeg hadde lenge prøvd å gå rundt til de ulike plateselskapene for å ordne en avtale rundt “Turister i Norge” (bandet Vincent og Kidane var med i tidligere), men vi fikk aldri platekontrakt, så vi tenkte: «Hvorfor ikke bare gjøre alt selv», og det har vi fortsatt med til den dag i dag. Jeg er utrolig glad for at vi har gått den veien vi har gått.

– Har du hatt mentorer eller noen som har trodd på deg som manager og hjulpet deg der du har hatt behov for det?

– Jeg har ikke hatt noen mentorer eller veileder på veien. Jeg har selvfølgelig fått ulike tips og råd av forskjellige personer, men til syvende og sist er det Nico, Vinz og jeg som tar beslutningene i fellesskap. Vi har lært av prøve og feile metoden, og har lært utrolig masse!

Fullt fokus
Nico & Vinz er mer enn Am I Wrong. De har laget ny musikk, og låta Find a Way vil bli å finne i Hollywood-filmen «The Good Lie» i oktober. Oscar-vinner Reese Witherspoon spiller hovedrollen, og Oscar-grossister som Ron Howard og Brian Grazer produserer.

Kidane initierte aktiviteten til Nico og Vinz i USA, noe som endte med at duoen nå har Los Angeles som base.

– Hvor viktig er det for deg å fysisk være tilstede?

– Det er viktig å være fysisk tilstede først og fremst så jeg kan gi Nico & Vinz den tryggheten med at alt rundt dem blir tatt hånd om. De stoler 100% på meg, og min jobb er å sørge for at de har fullt fokus på musikken. Det er også viktig å vise ansikt, for å skaffe kontakter i bransjen, noe som er viktig for oss fra lille Norge.

– Hvem er dine viktigste partnere i USA og hvordan fant du fram til dem?

– De viktigste partnere er managementet med Troy Carter og J. Erving. Vi gjorde research, og hadde møter med dem. Summen av alle de samtalene og møtene vi har hatt, har vist at de er gode kontakter, og de beste samarbeidspartnerne vi kunne ha hatt.

Troy Carter og J. Erving er partnerne i det amerikanske managementet Atom Factory som blant annet også har John Mayer og John Legend. Troy Carter var også frem til nylig manager for Lady GaGa.

Nico &Vinz kommer med album til høsten og er nå i en hektisk periode med mye promoarbeid, samt at en turné venter. Kidane vil i tillegg fortsatt jobbe tett med låtskriverne og produsentene han har knyttet til seg.

Kidane har fått relokaliseringsmidler fra Music Norway for 2014.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere