logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Classical:Next neste!

Av Classical:Next neste! Publisert: 13. mai, 2014

MAK, Wien (Foto: MAK)

Gammel musikk, nytt publikum? Det er en av problemstillingene som diskuteres i Wien på Classical:Next.

Classical:NEXT starter onsdag 14. mai og er en internasjonal møteplass for den klassiske musikksektoren i Wien, Østerrike. En viktig del av programmet er å vise frem nye måter å presentere klassisk musikk på.

De norske delegatene er Vegard Landaas og Reidar Mikkelsen i LAWO Classics, Gert Holmfred i Naxos, Erik Gard Amundsen i Simax Classics, samt Tormod Ramvi Dommersnes og Åsne Kvamme i Klassisk Musikkmagasin.

Einar Idsøe Eidsvåg i Music Norway vil også være tilstede på Classical:Next.

– Jeg er på Classical:Next for å ha møter med internasjonale aktører og markedsføre norsk musikkliv, komponister, utøvere, plateselskap og utdannelsesinstitusjoner. Vi skal også vurdere, i samarbeid med den norske bransjen som er representert i Wien, om det er en god idé å ha med delegater dit neste år, sier Idsøe Eidsvåg.

– Med i bagasjen har jeg også en nydelig trykksak som fungerer godt som en guide over den norske bransjen.

Fra Music Norways trykksak.

Den amerikanske opersangeren Thomas Hampson er hovedforedragsholder på Classical:Next.

I det øvrige konferanseprogrammet finner vi også seminarer som The Night Shift – Old music for new audiences, The future is audio-visual, Programming for Live, Broadcast and Digital Audiences, og Creating Value for the Classical Recorded Music Industry.

Den første versjonen av Classical:NEXT fant sted i 2012 og årets utgave av forumet skjer fra 14. mai til 17. mai. 700 delegater fra over 40 land, fra alle sektorer innen klassisk musikk, deltok i 2012. Mer informasjon finnes på hjemmesidene til Classical:NEXT.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere