logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Coachella – fire norske på seksdagersfestivalen i California

Av Coachella – fire norske på seksdagersfestivalen i California Publisert: 10. apr, 2015

Cashmere Cat, Kygo, Todd Terje and the Olsens og Trippy Turtle er de fire norske navnene på den mye omtalte Coachella Valley Music and Arts Festival utenfor Los Angeles, som starter i dag.

Cashmere Cat, Kygo, Todd Terje and the Olsens og Trippy Turtle er de fire norske navnene på den mye omtalte Coachella Valley Music and Arts Festival utenfor Los Angeles, som starter i dag. Årets headlinere er AC/DC, Jack White og Drake.

Les også: Verden vil norsk elektronisk musikk

I 2014 hadde festivalen 579 000 betalende publikummere fordelt på seks dager og to helger, og hadde ifølge Billboard inntekt på 78,3 millioner dollar, noe som tilsvarer over 600 millioner norske kroner.

Coachella startet i 1999 og ekspanderte til to helger på rad med identisk artistprogram i 2012. Ballade.no publiserte to saker da festivalen utvidet.

Noe for Norge?

Utsolgt x 2

Youtube livestrømmer fra festivalen for femte år på rad. Se spilletidene for de norske artistene på denne linken.

Det er tredje gang det figurerer norske navn på Coachella siden oppstarten i 1999. I 2008 stod Datarock og 120 Days på programmet. I 2009 spilte Ida Maria og Turboneger. 2015 er første år det er fire norske navn på plakaten.

Cashmere Cat er på en lang turné i USA, sammen med Ariana Grande, og spiller en rekke konserter mellom Coachella-helgene før han reiser til Oslo og Vulkan for konsert 24. april. Etter det reiser Cashmere tilbake til USA for en ny festivalrunde.

Se Todd Terjes festivalsommer her.

Kygo gjør en rekke konserter i USA fremover. Les mer her.

Trippy Turtle er også aktuell i USA etter Coachella.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere