logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Crescendo-solister på Nordic Nights

Av Carl Kristian Johansen

Guro Kleven Hagen, Eivind Holtsmark Ringstad, Kian Soltani urfremfører Sea Change med London Sinfonietta under Festspillene i Bergen i mai. (Foto: Magnus Skrede)

Solister i mentorprogrammet Crescendo til Southbank Centre i London.

Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere, og er et samarbeidsprosjekt mellom Festspillene i Bergen, Oslo-Filharmonien og Barratt Due musikkinstitutt.

Den 6. juni skal tre av Crescendos solister, Guro Kleven Hagen (fiolin), Eivind Holtsmark Ringstad (fiolin) og Kian Soltani (cello), fremføre Sea Change et nytt verk av Eivind Buene, med London Sinfonietta i St. John’s Smiths Square i London. Det er også UK-premiere på SPIRIT for electric bass & ensemble av Rolf Wallin, i tillegg spilles Graal théâtre av Kaija Saariaho Isär av Madeleine Isaksson. Øvrige utøvere på konserten er Peter Herresthal (fiolin), Ida Nielsen (elektrisk bass), og Pierre-André Valade er dirigent.

Denne konserten er et resultat av et samarbeid mellom Festspillene og London Sinfonietta, og ble fremført i Bergen som en del av Festspillene 2. juni. Det er første gang Crescendo presenterer musikere i programmet internasjonalt.

Konserten er en del av Southbank Centres nordiske program, Nordic Nights, som går gjennom 2017.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere