logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Det er klart for Song Farm 2018

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 07. jun, 2018

Deltagere på Song Farm 2018. (Collage: daWorks)

Internasjonalt snitt over co-write-samlingen som arrangeres for niende gang.

Song Farm arrangeres i år for niende året på rad på Saltögården utenfor Strømstad, og skjer i perioden 10. – 14. juni. Deltagerne er plukket ut etter en omfattende casting-prosess som har pågått hele våren.

– Årets lineup er den sterkeste vi har hatt til nå, så dette gleder vi oss veldig til. Det har vært morsomt å se at pågangen av deltagere har vært så stor, noe som har gjort castingen utfordrende. Interessen vokser fra år til år og skulle vi tatt med alle hadde campen blitt tre ganger så stor, forteller Jørn Dalchow i daWorks Music Publishing, som er en av arrangørene.

Song Farm på Facebook

Internasjonal camp
Blant noen av artistene som deltar i år er den Hamburg-baserte artisten Svenja Leopold, 21 år gamle svenske JenNie som er tilknyttet managementet MoveMeMusic, norske 19 år gamle Ramón på Drabant som nå spilles mye på NRK P3, Sesong1s nye satsing 20 år gamle Aila Gato, 18-åringen Henrik Høven på daWorks, svenskene Valentina Dos Santos og Soleil Camara på Galaxi, den 22 år gamle artisten og produsenten HAVSUN på Universal Music i Norge, og streamingsuksessen SJUR på Sony Music i Norge.

33 artister og låtskrivere deltar for å skrive for og med disse artistene, slik som norske JNS, Alida, Louam, Ella Marie Hætta Isaksen fra det samiske bandet ISÁK, svenske Linnea Deb som bl.a. skrev Måns Zelmerlöws Eurovision-vinner “Heroes” i 2016, den svenske produsenten Lowgan som står bak den nye svenske artisten Cloé Ghisel, NRK P3 Urørt-finalist 2018 Hanne Mjøen, Idol-vinner 2012 Jenny Langlo, islandske Hildur, danske Philip Halloun, finnene Tiina Vainikainen og OP Beats, og svenske Mhina og K-One.

Fokus på nettverksbygging og urban, R&B, pop og EDM
Song Farm er ikke en vanlig ‘song camp’, men en co-write-samling der koblingen med artister og skriving til deres konkrete innspillingsprosjekter er hovedfokus, forteller Dalchow.

– Artistene og låtskriverne som deltar kommer fra både store og små plateselskap og musikkforlag i Norge og utlandet. Hver dag til frokost over tre dager blir elleve nye team satt sammen bestående av tre-fire låtskrivere og artist. I løpet av dagen skrives en ny låt som presenteres i plenum på kvelden. Neste dag roterer alle deltagerne slik at de får jobbet med nye folk.

– Målet er å skrive bra ny musikk og samtidig at deltagerne får utvidet sitt norske og internasjonale nettverk. Musikalsk fokus er urban, R&B, pop og EDM, forteller Dalchow.

Oslo-baserte daWorks Music Publishing og Bisi Music star bak Song Farm, som økonomisk blir gjennomført med tilskudd fra Musikkforleggerne, Music Norway og NOPA.

Song Farm 2018 i tall:
9 år med Song Farm på Saltö
9 nasjoner samlet
53 artister, låtskrivere og crew
11 team som skriver med én ny artist hver dag
6 hus og 5 flygler på Saltögården
33 nye låter skal skrives i år
249 låter er skrevet siden 2010

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere