logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Disney Music Group og Perscription Songs med norske låtskrivere i Asker

Av Christian Gran Svenningsen

Artister og låtskrivere, Hanne Mjøen og Anne Gudrun Michaelsen i studio. (Foto: Christian Gran Svenningsen)

Arrangøren ønsker å hjelpe norske artister og låtskrivere med nye relasjoner og vise hva Norge har å by på

Siste helgen i april (25.– 28.) er låtskrivere og bransjeaktører samlet i Kulturhagen i Asker for å skrive låter, knytte relasjoner og dele kunnskap. Share Music Group som ledes av norske Rolf-Olav Ringkjøb har invitert låtskrivere, publishere og A&Rs fra Disney Music Group og Prescription Songs. De har reist fra USA for å møte nærmere 20 norske låtskrivere.

– Dette skal inspirere amerikanerne til å komme hit og jobbe oftere. Det skal ikke være nødvendig for alle å reise til USA. Når en norsk artist blir stor nok til å satse internasjonalt så mister ofte plateselskapene og management her hjemme alt, det vil vi gjøre noe med, sier Ringkjøb.

Sammen med Jason Catron og Kipp Williams står Ringkjøb bak Share Music Group som i tillegg til denne samlingen arrangerer Asker Music Expo. I fire dager gjøres Kulturhagen om til et kreativt kompleks med studio og instrumenter i hvert rom.

– Vi ønsker å skape en snarvei for norske artister og låtskrivere slik at de slipper å reise langt og lede de til riktige folk fortere, sier han.

Rolf Ringkjøb. (Foto: Christian Gran Svenningsen)

Vil vise frem hva Norge har å by på

Jason Catron er opprinnelig fra Kentucky, men bor og jobber i Los Angeles. Han jobber blant annet med artistutvikling og som vocal coach. I januar møtte Share Music Group teamet i Disney Music Group i LA for å få de med på ideen om å samle talent fra Norge og USA. Nå sitter de alle under samme tak igjen, men nå i Norge.

– Målet med denne campen er å skape relasjoner og få likesinnede mennesker til å møtes for å lage musikk. Det er derfor vi har valgt å kalle selskapet Share Music Group, vi vil dele kunnskap, kontakter og informasjon, sier Catron.

– Hvorfor i Norge?

– Hvorfor ikke? Rolf har en visjon om at norske artister skal kunne bli i Norge men samtidig være koblet med verden og få kontakter som kan få deg videre. Norge er et fantastisk land som mange har fått øynene opp for. Folk vet at det skjer fantastiske ting her, sier Catron.

– Norge har tydeligvis alltid hatt masse talent, men det har ikke kommet ut. Sverige gjorde det tidlig, men nå er det Norge sin tur. Det vi ønsker å gjøre er å invitere låtskrivere og bransjefolk fra USA for å se og høre det, sier Catron.

Barbara Vander Linde, Jason Catron og Sarah Yeo. (Foto: Christian Gran Svenningsen)

Ser etter magi

Tilreisende fra Disney Music Group er Sarah Yeo som er A&R og jobber med publishing. De jobber da med alle typer sjangere ettersom det er mange selskaper under Disney-paraplyen. Yeo jobber med å finne låter, setter opp sessions for artiser og finner låtskrivere til prosjektene deres.

– Møtet vi hadde med Share Music Group i januar var veldig inspirerende. Dette er en veldig god mulighet for begge parter, og var noe vi ikke kunne si nei til. Av det vi har lært om den norske kulturen og det som skjer her, var det ikke noe tvil. Jeg er veldig glad for at vi får være en del av dette.

–Hva var så inspirerende?

– Jeg visste ikke så mye om Norge og kulturen, men måten de beskrev kulturen, menneskene og hva som rører seg her førte til at vi innså at det var et sted vi måtte reise.

Barbara Vander Linde jobber også med publishing og spesialiserer seg på interne prosjekter som for eksempel Disney Channel-serier og musikk-arrangementer i Disney-parkene. Både Yeo og Vander Linde er begge begeistret over å være i Norge og gleder seg til å se hva som blir laget de neste dagene, men spesifikt hva de ser etter er usikkert.

– Vi ser etter Magi! Hehe, du vet aldri helt hva du ser etter, men når du hører noe så vet du. Vi håper å kunne finne noen vi kan sette sammen med folk vi jobber med. Skape gode relasjoner som kan føre til god musikk, sier Vander Linde.

– Vi ønsker å finne noen som kan passe perfekt med folk vi jobber med. Vi vil ikke at de skal skrive for Disney, men gjøre det de gjør best, sier Vander Linde.

– Hva håper dere å reise tilbake til LA med? 

– Nye relasjoner og muligheten til å holde kontakt med de vi møter her, det er det viktigste. Kanskje vi kan få noen av de over til LA, og noen vi jobber med til å reise til Norge, sier Vander Linde.

James Droll iført briller er klar for å skrive låter . (Foto: Christian Gran Svenningsen

Samarbeid er avgjørende

James Droll har reist fra Nashville for å være med på låtskrivercampen i Asker og representerer Prescription Songs som låtskriver. Han har tidligere vært aktiv i band og hatt egne artistprosjekter gående, i tillegg til en fortid som profesjonell Call of Duty-spiller. Samarbeid med andre er viktig for Droll.

– Å jobbe med andre og hjelpe de er noe som holder gleden med musikken gående. Du får et annet perspektiv på ting. Det er en uting noen steder i USA med at folk mener at samarbeid ødelegger musikken, du skal gjøre alt alene. I hvilken annen bransje er samarbeid negativt, når ble teamwork en uting, spør han.

– Sånn er det tendenser av her også, men det har blitt bedre, skyter Rinkjøb inn.

For Droll er samarbeid avgjørende, og nå sitter han på et loft i Kulturhagen i Asker og gleder seg til å lage musikk med norske produsenter, artister og låtskrivere.

– Alt dette er nytt for meg. Den norske kulturen og denne gjengen. Jeg gleder meg til å se hva som kommer ut av det. Det jeg liker best med disse campene er å sitte siste dagen og høre på all den gode musikken som blir laget.

– Jeg har vært med på mye camper i år, og du kan kjenne om energien er god eller ikke med en gang, og her er det veldig bra.

Hanne Mjøen i et av de mange studioene. (Foto: Christian Gran Svenningsen)

Slipper å reise til Nashville og Los Angeles

Hanne Mjøen er én av de 20 norske som er med på campen. Hun har de siste årene etablert seg godt som artist og låtskriver, og har dermed vært med på mange samlinger som dette.

– Det er veldig gøy å få møte folk fra Nashville og LA. For meg som synger på engelsk og er norsk, er det veldig bra å jobbe med noen som kan språket bedre enn meg. Jeg kan ofte skrive ting som gir mening for meg, men ikke er riktig i det hele tatt.

– Hva er bra med låtskrivercampene? 

– Det er jo det at du får møte folk du vanligvis ikke får møtt. Hadde det ikke vært for denne måtte jeg jo ha reist til Nashville eller LA. Det vil jeg gjøre, men det er fint å møte de i Norge først før du reiser. Da er det allerede en relasjon.

– Hva håper du å sitte igjen med?

– Gode låter selvfølgelig, om ikke det så er det å møte gode folk jeg kan holde kontakten med og samarbeide med i fremtiden, sier hun.

Første dagen er hun plassert i studio med artisten og toplineren, Anne Gudrun Michaelsen og én produsent.

– Det at vi kun er tre personer gjør at det er lettere å komme tettere og åpne seg med følelsene sine. Når du er i en mindre gruppe er akkurat det lettere. Det er en treningssak hver session å skulle åpne seg for nye mennesker, sier hun.

Etter at Mjøen har møtt mange nye mennsker og laget ny musikk avsluttes samlingen søndag 28 april. Da er det avslutningsfest med gjennomlytting av all musikken som har blitt skapt de sise fire dagene.

Arrangøren, Share Music Group/Asker Music Expo har fått 20.000 kroner i arrangørtilskudd fra Music Norway for å kunne invitere utenlandske bransjeaktører.

Les mer om våre tilskuddsordninger her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere