logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Drar til gards for å skrive hits

Av Erlend Buflaten Publisert: 16. jun, 2017

Song Farm 2017 (foto: Erlend Buflaten)

For 8. år på rad samlet Song Farm låtskrivere, produsenter og artister for en fire dager lang låtskrivercamp

Et par timers kjøretur utenfor Oslo er 32 låtskrivere og produsenter og 12 artister samlet på Saltögården, like ved Strømstad. I det vi ankommer har den store gjengen akkurat stilt seg opp for et gruppebilde på den store plenen som knytter sammen alle husene, eller studioene, som de er denne uken. Så starter dagens økt. 11 team skal lage minst 11 låter før 22.00.

– Det er et skyhøyt nivå her i år. Flere av låtene høres ut som de er radioklare allerede, forteller Jørn Dalchow i daWorks, mannen som i åtte år har arrangert den norske låtskrivercampen i Sverige.

– Er det noe som går igjen i låtene i år?

– Det er nesten ingen låter med drops i år. House-rytmer er det også lite av. Men jeg ser at urban og r&b står sterkt i år.

«Chorus before lunch»
En av låtskriverne som har tatt turen over grensa er Ida Wærdahl. Til tross for å være usignert har Wærdahl en imponerende merittliste. Hun co-skrev Elektrisk for Marcus & Martinus i 2015, Girls for samme duo i 2016, og High til Jesper Jenset.

Da vi snakker med henne er hun egentlig på vei inn i en session med TRXD og Jesper Jenset, en kombo hun ba Dalchow om å få lov til å jobbe med før campen startet.

– Jeg gjør ikke veldig mange camper, men det er en spennende måte å jobbe på. Jeg liker godt den prosessen hvor man sitter i en gruppe og synger frem en tekst og melodi sammen. Når man så tar det videre til produsentene og syr det sammen kan resultatet bli et helt annet enn det man så for seg – på en positiv måte.

Wærdahl var en del av første kull låtskrivere uteksaminert fra Rena, og det er nettverket hun fikk der som kickstartet karrieren. Noe av den samme type kontakter før man også på låtskrivercamper, sier hun.

– Det at man drar vekk, bor og sover sammen skaper tette bånd fort og genuint. Man lærer seg å kjenne de ulike stilene til folka som er her. Nettverk er også en viktig del av camper.

Ida Wærdahl (foto: Helene Dolva Broch)

Svenske Märta Grauers er en av produsentene på campen. Grauers co-produserte verdenshiten Release Me med Agnes, og er en del i gruppa LE KID, hvor hun skrev samtlige låter.

– Låtskrivercamper er en ny opplevelse for meg. Jeg jobber vanligvis solo, men det er veldig hyggelig og gøy. Jeg har fått jobbet med mye bra folk.

I løpet av uken har Grauers blant annet jobbet med Kajander og Jesper Jenset. Hun jobber vanligvis solo. Dette er bare hennes 3. låtskrivercamp.

Grauers er en av få kvinnelige produsenter. Hennes produsentkarriere startet ved å jobbe som assistent for en annen produsent. Hun håper å kunne være et forbilde for andre kvinnelige produsentspirer.

– Det er viktig å vise at det ikke bare er menn som kan skru. Det er heldigvis mye som skjer på denne fronten i Sverige om dagen. Folk begynner å forstå og lære. Jeg håper jeg kan være en som folk ser opp til.

Märta Grauers (foto: Helene Dolva Broch)

Rekruttering på agendaen
I en kjellerleilighet sitter trioen OnTrack bestående av Carl-Henrik Wahl, Jonas H. Jensen og Nigel Rickhards sammen med artisten Eric Odeen og Julie «Luli» Børresen. Bak en stor Mac sitter også Heidi Høibakk og produserer for teamet. Hun er produksjonsassistent på Song Farm i år. Høibakk har nettopp fullført første året ved produksjonslinjen på Rena og er imponert over nivået på campen.

– Det er utrolig gøy å være her og få jobbe med så mange dyktige folk, forteller Høibakk.

Sjefen sjøl Jørn Dalchow er storfornøyd med den 7. utgaven av Song Farm (foto: Erlend Buflaten)

Årets Song Farm ble støttet av Musikkforleggerne, Music Norway, NOPA, OnTrack og Den norske ambassaden i Stockholm. Campen arrangeres av Bisi Music og daWorks.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere