logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Dsign Music inn i internasjonal forlagssatsning

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 30. mar, 2017

Robin Jenssen i Dsign Music er med på å starte opp nytt internasjonalt selskap.

Samarbeider med svenske, amerikanske og koreanske aktører.

Nylig ble det offentliggjort at det nye selskapet EKKO Music Rights Europe er en realitet. Den norske manageren og musikkentreprenøren Robin Jenssen, etablerer det nye forlaget sammen med den internasjonalt aktive svenske bransjeprofilen Pelle Lidell.

Robin Jenssen er blant annet medeier av Dsign Music AS og Dsign Media AS, i tillegg til EKKO Music Rights Europe og Superior Recordings AB i Sverige.

Samarbeidspartnere i det nye selskapet er Soo-Man Lee, grûnder og medeeier av det multinasjonale koreanske plateselskapet S.M. Entertainment og deres datterselskap Culture Technology Group Asia. Selskapet er en uavhengig aktør som opererer globalt. Hovedkontoret ligger i Seoul, Europa-kontoret ligger i Stockholm med Lidell som sjef, og et kontor med to studioer er åpnet i Los Angeles.

Les også: Norsk musikk + Asia = sant?

– Dsign Music AS og Dsign Media AS, samt EKKO Publishing INC, eies 100% fra Norge og alle låtskrivere i Dsign Music får sine utbetalinger og lønn utbetalt i Norge. Mange av våre signerte opphavsmenn er norske og deres internasjonale inntekter avregnes og beskattes i Norge. Katalogen til EKKO består av 70% norske copyrights. EKKO Publishing INC har TONO som PRO og signerte en avtale i 2017 for representasjon over hele verden ex. USA, sier Jenssen.

Forlaget EKKO Publishing INC eies av Dsign Media og har inngått en sub-forlagsavtale med EKKO Music Rights Europe.

– Blir det noe endring i Dsign Music etter at EKKO Music Rights er etablert?

– Dsign Music gjorde store endringer og omstruktureringer i 2015/2016 og har flyttet all drift og eierskap tilbake til Norge. Vi etablerte selskapet Dsign Media AS og la alle våre eksterne selskap i utlandet under dette morselskapet. Herunder EKKO Publishing INC (USA), EKKO Music Rights Europe og Superior Recordings AB i Sverige. Dsign Music vil som tidligere fortsette som et låtskriver- produksjonsselskap med flere studioer og hovedkontor i Trondheim, sier Jenssen.

– Hva ser du som potensial i EKKO og hva er målsetningen med selskapet?

– Målsetningen med EKKO Music Rights er å være best i klassen på service mot våre opphavsmenn, høyeste kvalitet på songpitching og leads, konstruktiv og kreativ feedback på alle låter vi mottar, A&R-hjelp og hjelp til å skaffe sessions med signede artister og internasjonale låtskrivere, copyright management/exploitation, synch og royalty collection over hele verden, sier Jenssen.

– Vi skal gi våre låtskrivere den beste servicen som trengs for å lykkes i et internasjonalt marked hvor hele verden er vårt nedslagsfelt. Med 25-års erfaring i musikkbransjen og førsteklasses internasjonale nettverk har vi et godt fundament, samtidig som vi hele tiden vil gjøre vårt beste for å være i forkant av utviklingen. Som manager for Dsign Music og tidligere artist og låtskriver, har jeg sett store mangler hos major publishere som feks. Universal Music Publishing hvor Dsign Music var signet i 9 år. Vi har derfor tatt oss god tid og sett på konkurrentene for deretter å ta det beste «major»-selskapene står for, og det beste independent-sektoren har å by på, for deretter å sette dette sammen til å danne grunnstammen og strukturen til driften av vårt nye selskap. Det finns store hull å fylle i dagens marked og vi i EKKO er kompetente og økonomisk rustet til å nå alle våre kortsiktige og langsiktige mål, sier Jenssen.

Han mener potensialet er enormt i en bransje som for tiden er i total omveltning, og hvor «major» og «independent» for første gang i historien stiller likt på grunn av digitaliseringen og alle nye måter å konsumere musikk på.

– EKKO Music Rights opererer over hele verden og har kontor og flere studio både i Trondheim, Stockholm, Los Angeles og Seoul. Dette gjør oss til en spennende internasjonal aktør og brobygger mellom Asia, USA og Europa.  Hele verden er tilgengelig med et tastetrykk, og alle kan samarbeide og skrive ny musikk uansett hvor man bor, dette gjør at bransjen ikke lenger er preget av proteksjonisme fra noen få aktører som «vet best», sier Jenssen.

Liste over Dsign Music-produskjoner

– Kommer du til å fortsette å bidra til lage Song:Expo i Trondheim?

– Trondheim Song:Expo er viktigere enn noen gang og vi vil satse enda mer på å gi norske låtskrivere de beste vilkårene for å styrke eksporten av norsk musikk.  I 2017 har vi sikret deltakelse fra flere store internasjonale låtskrivere og artister som vil delta både på nordisk og Internasjonal camp. Tempo er, som de siste år, hovedansvarlig arrangør av Trondheim Song:Expo, og jeg er kun ansvarlig for å skaffe til veie de internasjonale aktørene som deltar. Vi er forøvrig i dialog med tidligere deltagere fra Song:Expo og i ferd med å signere flere norske låtskrivere til EKKO Music Rights Europe, sier Jenssen.

– Responsen vi får av våre utenlandske gjester er overveldende og de sier at Trondheim Song:Expo er den desidert best organiserte og mest komplette låtskrivercampen de noensinne har deltatt på! Det gode ryktet er ekstremt viktig for oss og vi beskytter selvsagt dette med alle midler. Vårt varemerke er norsk, vår organisasjon er basert på norsk «know-how». Vi har skapt ett norsk «trademark» gjennom Song:Expo og vi planlegger nå å eksportere dette konseptet til blant annet Stockholm med samarbeidspartnere som Kobalt Music, The Kennel og Scandinavian Songs. Vi ser også på muligheter for å inkludere København i løpet av høsten/vinteren 2017, sier Jenssen.

– Ved å spre dette og etablere det i flere land gir vi norske opphavsmenn muligheten til å delta og samarbeide enda tettere med aktører i Skandinavia og resten av verden. Trondheim Song:Expo vil uansett være det største arrangementet og alltid stå i sentrum.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere