logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Eksperimentelle dager i Bergen

Av Pål Dimmen Publisert: 09. mar, 2017

SPUNK og Sjøforsvarets musikkorps åpnet Borealis 2017 med verk av Øyvind Torvund og Jana Winderen med gjester. Foto: Xin Li

Stort delegatprogram under Borealis.

Borealis er en festival for eksperimentell musikk som finner sted i Bergen i mars hvert år. I år er datoene 8-12. mars for hovedprogrammet, mens et spesialisert delegatprogram i samarbeid med Music Norway arrangeres fra fredag 10. til og med søndag 12. mars.

26 internasjonale delegater fra en rekke land skal delta sammen med 9 norske aktører. Dette inkluderer blant annet internasjonal presse fra publikasjoner som The Wire, Quietus og BBC Radio 3, så vel som spillesteder, festivaler og agenter.

På programmet står seminarer, utflukter med musikalske innslag og selvsagt et omfattende konsertprogram med verdenspremierer av blant annet LEMURs Lemuria, Oliver Coates & Lawrence Leks HELIOTONES og Kammerkoret GNEIS’ Bergens Besyngelse.

Se hele festivalprogrammet her

En av de norske deltakerne er kunstnerisk leder ved nyMusikk Anne Hilde Neset, som starter i jobb som direktør ved Kunstnernes Hus i juni.

– Jeg ble kjempeimponert over delegatlisten til Borealis! Det betyr at jeg ikke trenger å reise langt for å opprettholde nettverket, at det skjer effektivt også, at jeg kan informere om Only Connect og nyMusikk mens jeg er der og utforske mulige samarbeidsprosjekter med andre festivalledere. Peter Meanwell har jo et enormt nettverk internasjonalt, så det å kunne nyte godt av hans nettverk er jo utrolig fint. Rett og slett, et must hvis man arbeider med samtidsmusikk her i norge, sier hun i en kommentar.

Einar Idsøe Eidsvåg er til stede som prosjektleder for Music Norway.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere