logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Eksportdagen 2019: Anne Judith Stokke Wiik

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 25. mar, 2019

Anne Judith Stokke Wiik

– Eksport til Kina er fremdeles nybrottsarbeid.

Anne Judith Stokke Wiik er låtskriver og produsent i Dsign Music i Trondheim.

Les mer: Merittlisten til Dsign Music på Wikipedia

Stokke Wiik var co-låtskriver på hiten Dance the Night Away med bandet TWICE, som i 2018 var #1 på Billboard Korea K-pop 100. Fredag 29. mars er hun med på Eksportdagen 2019 og skal snakke om hvordan internasjonal etterspørsel gir nye muligheter for norske produksjonsmiljøer og studioer.

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå jobber vi med å skrive musikk til en ny LEGO animasjonsserie som kommer ut i 2020. Vi holder også på å utvikle en veldig spennende ung artist og låtskriver som vi vil slippe musikk sammen med utover 2019.

– Hva er ditt viktigste internasjonale marked akkurat nå?

– Det viktigste markedet akkurat nå vil jeg si er Kina fordi det har hatt en slik eksplosiv utvikling og vekst det siste året. Vi jobber med flere spennende aktører der borte. Ellers så jobber vi stadig mot Korea og Japan som har vært veldig viktige marked for oss de siste 10 år.

– Hva skal til for at det kommer til å gå bra akkurat der?

– Det aller viktigste og kanskje den største utfordringen er jo først å få foten innenfor døra. Det er jo fremdeles nybrottsarbeid når det kommer til eksport av musikk til Kina, men vi har vært heldig og opparbeidet oss et solid nettverk og samarbeid med seriøse aktører der. I Kina er det helt andre spilleregler enn de vi er vant til fra vesten og det gjelder å ha en god forståelse for kulturen og skreddersy produktet i tett samarbeid med kunden.

Sjekk Facebook-eventet til Eksportdagen, og meld gjerne fra at du kommer.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere