logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Enslaved og Wardruna forener krefter i By Norse

Av Enslaved og Wardruna forener krefter i By Norse Publisert: 02. okt, 2015

Skuggsjá: Ivar Bjørnson, Enslaved, Einar Selvik, Wardruna. (Foto: Jake Owens)

Det nye konseptet har som formål å vise frem norsk musikk og kultur i utlandet. Det starter med et stort event i London i mars 2016.

London By Norse er skapt av By Norse, en feiring av norsk musikk og kultur grunnlagt av Simon Füllemann All Access Agency), Einar Selvik (Fimbuljod Productions, Wardruna) og Ivar Bjørnson (Peerson Productions, Enslaved).

Eventet, som vil finne sted i London fra 17. til 19. mars 2016, inkluderer den første fremføringen i England av Skuggsjá. Skuggsjá var opprinnelig et bestillingsverk til feiringen av den norske grunnlovens 200 års jubileum som fant sted i 2014. London-eventet vil også inneholde en feiring av metal-legendene Enslaveds 25 års jubileum, og en kunstutstilling av Kristian «Gaahl» Espedal.

Skuggsjá er komponert av Wardrunas Einar Selvik og Enslaveds Ivar Bjørnson som en bestilling til Eidsivablot-festivalen til grunnlovsfeiringen. Eventet i London vil falle sammen med slipp av albumet Skuggsjá på selskapet Season Of Mist.

Kulturelt fotavtrykk
– I ånden etter den gamle norrøne tradisjonen for å reise vestover håper vi med London By Norse-eventet å lage et kulturelt avtrykk, og vi kan bare håpe på at vårt besøk denne gangen ikke bare vil bli registrert av kristne munker med politisk agenda, sier Einar Selvik til magasinet Metal Hammer om eventet.

Enslaved kommer til å spille flere konserter gjennom eventet. Tre forskjellige shows kommer til å fokusere på tre forskjellige epoker av Enslaveds musikk.

– London By Norse er det perfektet kick-off for det nye konseptet By Norse. Med mine partnere Einar og Ivar føler jeg at vi har skapt noe nytt og spennende. By Norse blir en bra plattform for norsk kunst, musikk, litteratur, film og kultur, og vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier grunnlegger Füllemann.

Sjekk ut www.bynorse.com for detaljer om eventet og info om billetter.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere