logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ett steg nærmere drømmen etter Master-programmet

Av Christian Gran Svenningsen Publisert: 07. jun, 2019

Mayoo Sivanantham. (Foto: Robin Bøe)

Deltakelsen har vært med på å forme alle avgjørelser han tar som manager, og forberedt han til å møte det store utland.

Mayoo Sivananthams vei mot en karriere i musikkbransjen tok så smått form i 2015, men skjøt for alvor fart i 2016. Da startet han i managementselskapet Compro AS, hvor han jobbet med mindre og større artister som Set One’s Cap og Marcus & Martinus. Mot slutten av samme år valgte han å starte sitt eget managementselskap sammen med to partnere, hvor de da representerte hip hop-artisten Wonder The Boy og produsentene Kiplemore og Mano. Dette førte til at han bestemte seg for å søke seg til Music Norways Master-program.

Master er et skreddersydd ledelsesprogram for unge, dyktige og fremoverlente bransjetalenter i norsk musikkbransje. Programmet har som mål å ruste deg opp til å lede et selskap samt forvalte rettigheter og karrierer i Norge og internasjonalt.

Han har også jobbet i Little Big Sister som prosjektmedarbeider på utgivelser til artister som Cezinando, Anna Of The North, Susanne Sundfør og Karpe Diem. I dag er det hans eget selskap, Mayooran Projects som tar mest av hans tid, der det er er fullt fokus på artistene Safario og Unge Beirut og Wonder The Boy. Han har ambisjoner om scener i utlandet for sine artister, og har derfor tatt med seg mange erfaringer og råd videre fra Master-programmet.

Det er nå åpent for søknader for årets utgave av Master som begynner til høsten.

Søknadsfrist: 11. juni 2019.

Søknadsskjema finner du her.

– Hvorfor valgte du å søke deg med på programmet? 

– Jeg følte at Master-programmet ville være det naturlige steget for å ta meg videre i karrieren. Jeg ville få tilgang til nye mennesker, masse ny kunnskap og åpne døren til musikkbransjen utenfor Norge. Mitt største ønske er å se en av mine artister stå på en internasjonal scene og leve ut sine drømmer, og etter Master er jeg absolutt et steg nærmere.

– Hva har du tatt med deg videre? Hva satte du mest pris på? 

– Alt jeg lærte og opplevde under programmet har jeg tatt med meg videre, og det har vært med på å forme de avgjørelsene jeg tar i dag som en manager. Noe som ble veldig klart for meg, er at musikkbransjen er veldig annerledes utenfor Norge. Det gjelder å tenke stort og annerledes, bransjen er i konstant endring.

– Jeg satte pris på at temaer vi ønsket å bli bedre kjent med ble tatt opp under én av de mange samlingene. Publishing var et tema jeg ønsket å lære mer om, og gjennom programmet fikk vi møte flere som jobbet med dette daglig, både lokalt og internasjonalt. Jeg fikk stilt mange spørsmål om publishing og fikk lært mye. Nå er jeg bedre forberedt og vet hva jeg skal se etter når jeg skal finne den beste avtalen for mine artister. Det jeg satte mest pris på er alle menneskene jeg fikk muligheten til å bli kjent med, spesielt mine med-deltakere. Vi var en gjeng med store ambisjoner, sultne på ny kunnskap og veldig åpne med hverandre. Da blir man fort venner, og vi er tross alt på den samme reisen, sammen.

– Hva har skjedd siden du var med? 

– Jeg har startet for meg selv. Et management-selskap, med tre hip-hop artister i stallen. Tre artister som gir meg mye glede i hverdagen, og hodebry til tider, men jeg er heldig som har med meg to stykker som hjelper meg med alt fra rettskriving til juridisk hjelp. Se opp for Safario, Unge Beirut og Wonder The Boy!

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere