logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli med på Eurosonic 2021

Av Tina Brodal Publisert: 21. sep, 2020

Bokassa spilte under Eurosonic i Groningen tidligere i år.

Showcasefestivalen gjennomføres som en blanding av både fysisk og digital tilstedeværelse.

Fra 13. – 16. januar 2021 arrangeres Eurosonic, en av de absolutt viktigste showcasearenaene og konferansene i Europa. Festivalen arrangeres for 35. gang i Groningen i Nederland, og neste års utgave blir en blanding av både fysisk og digital tilstedeværelse. Om lag 4000 delegater, inkludert fra 400 internasjonale festivaler, trekker til konferansen og showcasefestivalen hvert år.

I 2021 er blant annet Sassy 009 en av de nominerte til Music Moves Europe Talent Awards, tidligere kjent som EBBA-prisen, som vil bli delt ut under åpningen av Eurosonic 2021.

Les mer: Bli med på Sandbox Summit

På grunn av covid-19 anbefaler Music Norway at man følger med på situasjonen i det aktuelle landet og avventer bestilling av reise og opphold inntil de mest aktuelle reiseråd fra regjeringen foreligger. Regjeringens sider for reiseinformasjon ligger HER.

Om dagens situasjon sier kreativ direktør i Eurosonic Robert Meijerink følgende: “Det er desto større grunn til å samles igjen i Groningen i januar 2021, for å gjennomgå og forutse fremtiden. Det er nettopp disse usikre tidene som krever at man åpner dialogen, støtter og inspirerer, lærer av hverandre og til slutt får tilbake tilliten til tiden fremover. Sist, men ikke minst, ønsker ESNS å organisere et arrangement som gjør rettferdiggjør sin misjon; å stimulere og fremme ny europeisk musikk. Nødvendigheten har aldri vært så stor.»

Norske artister og norsk bransje har vært godt representert på Eurosonic de senere årene. Flere artister fra Norge har vunnet priser på arrangementet, deriblant Donkeyboy, Envy (Nico & Vinz), Todd Terje, Aurora, Alan Walker, Sigrid, Smerz og Girl in Red.

Eurosonic har en imponerende merittliste over nye acts de har hjulpet med å slå igjennom på den internasjonale livemusikkscenen. Showcase-arrangementet har kickstartet den internasjonale karrieren til artister som Shame, Her, Alma, Roosevelt, Aurora, Dua Lipa og mange flere. Dette er både blitt gjort ved å tilby de en scene under Eurosonic, men også ved å støtte dem etter arrangementet gjennom deres European Talent Exchange Program (ETEP).

30 norske bransjepersoner reiste til Eurosonic i januar 2020 og disse artistene spilte:

Emma Steinbakken

I SEE RIVERS

Askjell

The New Death Cult

Moyka

Bokassa

Charlotte Dos Santos

Bendik Giske

Iris

Les mer om Eurosonic og delegatpass her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere