logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Få en gratis preprod med mesteren Joe Clegg under Vill Vill Vest

Av Erlend Buflaten Publisert: 27. aug, 2018

Vill Vill Vest og Music Norway inviterer til open call for å få en gratis preprod med produksjons-mesteren Joe Clegg som blant annet jobber med Ellie Goulding. To artister/band vil bli plukket ut

I dagens musikkmarked er livemarkedet blitt en av de viktigste inntektsstrømmene for flere artister. Det er også en av de beste måtene å møte og få nye fans på – så lenge det man gjør på scenen holder høyt nivå. Skal man ut å turnere er det viktig at lyden sitter like godt, uansett om du spiller 50 eller 50.000 kapasitets venuer.

Torsdag 13. september og fredag 14. september vil to utvalgte artister sammen med sitt apparat få en full preprod i regi av musical director Joe Clegg. Clegg jobber tett med Ellie Goulding, i tillegg til Mumford and Sons, Sigrid, Aurora og Becky Hill.

Clegg er også fast trommis for Ellie Goulding, og i sitt virke som musical director hjelper Clegg til med alt fra å finjustere lyd og backingtracks på scenen, og er med å skape og rådgi artistens live-shows på alle nivåer.

To artister/band vil bli plukket ut. Masterclassen inkluderer alle utgifter til preproden, delegatpass til Vill Vill Vest, hotell for band og team og et generelt reisetilskudd på 10.000,- om det er behov for å reise til Bergen.

Samtidig som karrieren utvikler seg er det nødvendig å tilpasse produksjonen deretter. Dette kan være krevende, men er et svært viktig ledd i liveproduksjon. Clegg har mange års erfaringer med å skape lydbilder som passer til rommet man spiller i og vil på masterclassen dele sine erfaringer fra å jobbe alt fra stadionproduksjoner til mindre venues.

MADE har jobbet med Joe Clegg flere ganger når deres artister skal ut og turnere.

– Clegg som liveprodusent har bidratt til å ta lyden fra en liten til en større sound. Det er èn ting å produsere god lyd i studio, men det å få det over til en PA og få det til å låte stort og veldig, veldig bra – det er noe helt annet. Der er Joe Clegg ekstremt god!, sier Geir Luedy om det å jobbe med Clegg i relasjon til Sigrid og Aurora.

– Å gjøre solide preprods er alfa omega, skal du bryte gjennom støyen i et livemarked der det er mange dyktige artister om beinet, må det låte utrolig bra. Det er en kvalitetssikring der du går gjennom hver eneste note og overfører det til svære høytalere, mener Luedy.

Direktør i Music Norway Kathrine Synnes Finnskog sier det er utrolig viktig å fokusere på lyd når karrieren vokser.

– Initiativet fra Made og Brak på å stelle i stand en masterclass i preprod med Joe Clegg er noe vi gjerne bidrar til å gjennomføre. Jeg håper det blir stor interesse for å delta, og atlyd prioriteres når man vil erobre store scener. Made har gjort nettopp det, og det er en viktig erfaring å dele. Når du tenker stort, må også lyden tåle store format, og det har jeg forventinger til at Joe kan lære de heldige som får denne sjansen.

Masterclassen er for artister som allerede har spilt konserter internasjonalt og har et norsk støtteapparat i ryggen.

Slik søker du

Fyll ut søknadsskjema her. Spørsmål kan rettes til joar@brak.no og karoline@musicnorway.prod07.dekodes.no.

Frist for å søke er onsdag 5. september. Svar vil bli gitt innen kort tid.

Dette er inkludert:

  • Reisetilskudd på 10.000,- til band og team (om det kreves reise)
  • Alle utgifter til pre-prod (lokale og masterclass)
  • Delegatpass til Vill Vill Vest for band og team
  • Hotell for band og team

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere