logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Fem nye Eksportprogram tildelt

Av Pål Dimmen Publisert: 21. okt, 2016

Erlend Gjerde i Indie Recordings

Totalt 2,25 millioner kroner ble bevilget til nye og pågående Eksportprogram.

De nye søknadene til Music Norways Eksportprogram er ferdig behandlet. Resultatet ble tildelinger til hele fem nye programmer på til sammen 1,2 millioner kroner.

En av mottakerne denne runden var plateselskapet Indie Recordings, som spesialiserer seg på metal-utgivelser. Selskapet skal jobbe med et digitaliseringsprosjekt som har til overordnet formål å øke de digitale salgsinntektene, den digitale synligheten og styrke merkevaren.

– Dette skal vi oppnå gjennom å utvikle en helhetlig strategi som omfavner alt fra digitalsalg, online promo, online marketing, SoMe og ikke minst dataanalyse. Dette er relevant for alle sjangre, men spesielt i rock, hardrock og metal der det fortsatt en omfattende fysisk salgsinntekt. Når vi nå for alvor ser at de store eksportmarkedene som Tyskland, England og USA konverterer til digitalt vil vi være klare til å ta en ledende posisjon, og være bedre rustet enn våre konkurrenter, forteller Indie Recordings-sjef Erlend Gjerde.

– Vi er veldig glade for denne muligheten vi får via dette programmet, og ser frem til å starte på et omfattende prosjekt som vi tror kommer til å ta selskapet vårt et stort skritt fremover. Men først og fremst gleder vi oss til å kunne levere enda bedre for våre fantastiske artister, sier han.

I tillegg til Indie Recordings, som mottar 300.000 for 2017, gikk de nye programmene til henholdsvis:

Universal Music: kr. 300.000 for internasjonalisering av team Astrid S.
MER-selskapene: kr. 300.000 for prosjektet «Eksportrettet aktivitet i 2017-2019».
Toothfairy: kr. 150.000 for eksport av artistrettede satsingsprosjekter og videreutvikling av Toothfairys internasjonale plattform.
Brilliance: kr. 150.000 for å styrke marketing og nettverk i Norden, Tyskland, England og USA.

Mottakerne må matche tilskuddsbeløpet med egne midler.

Music Norway-direktør Kathrine Synnes Finnskog er imponert over søknadene som kom inn til Eksportprogrammet.

– Det er utrolig gøy å følge med på norsk musikkindustri, og både søknadsmengden, og ikke minst årets tildelinger i Eksportprogrammet, bekrefter den gode utviklingen vi er inne i. Selskapene som er tildelt midler jobber fokusert med flere artistprosjekter internasjonalt, der de forvalter rettighetene og drifter karrierene fra lokale kontor her i Norge. Det er både en sunn tendens, men vi ser også at det et stor behov for å gjøre våre norske musikkselskaper konkurransedyktige på det globale musikkmarkedet. Det håper vi Eksportprogrammet kan bidra til. Innsikten og oppfølgingen er en bra måte å drive bransjeutvikling på, og jeg tror at den erfaringen selskapene nå får ute, drypper på hele bransjen hjemme, kommenterer hun.

I tillegg til disse nye programmene, ble følgende pågående programmer videreført for 2017:

Jansen Plateproduksjon: kr. 150.000
Phonofile: kr. 300.000
Propeller Recordings: kr. 300.000
Jazzland: kr. 200.000
Fysisk Format: kr. 100.000

Søknader blir vurdert etter kvalitet og nivå av en ekstern fagjury er satt sammen av Music Norway. Fagjuryen skal inneha kompetanse på musikk, eksport, internasjonalisering og næringsutvikling, og sitte i en periode på tre år. Fagjuryen består av følgende syv personer: Knut Schreiner, Kristin Winsents, Margit Klingen Daams, Eivind Buene, Sveinung Rindal, Ola Haampland og Kathrine Synnes Finnskog.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere