logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Festspillene i Bergen lanserer nytt program

Av Tina Brodal Publisert: 12. mai, 2020

Eldbjørg Hemsing. Foto: Nikolaj Lund

Et nytt program for årets festspill er lansert, med rundt 60 ulike programposter fra 20. mai til 3. juni.

Festspillene i Bergen 2020 kickstarter onsdag 20. mai med en åpningskonsert sendt fra Grieghallen, der blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Einar Selvik, Edvard Grieg Kor, Leif Ove Andsnes og fiolinistene Ludvig Gudim og Eldbjørg Hemsing medvirker.

Les mer: Utvikler digital bookingplattform

Det opprinnelige programmet for Festspillene i Bergen 2020 ble avlyst i april, da forbudet mot kulturarrangement ble videreført til 15. juni for å hindre spredning av koronaviruset. Nå er direktør Anders Beyer klar med et nytt program for årets festspill, med rundt 60 ulike programposter.

– Festspillene i Bergen 2020 skjer hjemme hos deg, sier festspilldirektør Anders Beyer i en pressemelding.

Gratis digitale konserter
Det nye festspillprogrammet er gratis og tilgjengelig via Festspillenes hjemmesider og sosiale medier. Flere konserter vil også bli sendt på NRK og bt.no. Det blir også gjensyn med noen forestillinger fra de to siste årene og opptrinn utendørs i byrommet.

– Det er med dårlig skjult stolthet vi nå presenterer et nytt festspill med et omfang og et kunstnerisk mangfold som gjør at vårt store nasjonale og internasjonale publikum, fra første parkett i egen stue, kan oppleve det overflødighetshornet av tilbud som til alle tider har vært et adelsmerke for Festspillene i Bergen, sier Beyer.

Les mer: Planer om å lansere musikk i det amerikanske markedet?

Konserten ledes av NRKs Arild Erikstad og sopran Mari Eriksmoen. H.M. Kongen er Festspillene i Bergens høye beskytter, og Kongehuset er vanligvis representert på Festspillenes åpningsdag. I år vil H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprins Haakon sende en hilsen til publikum på åpningskonserten.

Festspill siden 1953
Festspillene er Nordens største kuraterte festival for musikk og scenekunst, og de første Festspillene i Bergen fant sted i 1953. I årets utgave vil de fysiske arrangementene vil ikke være åpne for publikum.

– Med årets festspill ønsker vi å lage en manifestasjon av de beste norske utøverne som formidler internasjonal kunst. Vi ønsker å gi artister og kulturarbeidere oppdrag, og slik bidra til å holde hjulene i gang i vår prøvede sektor. Men mest av alt ønsker vi å gi publikum musikken og arrangementene de hadde gledet seg til, og samtidig kanskje åpne et vindu for noen som ikke tidligere har funnet veien til oss, sier Beyer.

Årets festspill finner sted fra 20. mai til 03. juni. Les mer her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere