logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Førdefestivalen feirer 30 år

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 28. jun, 2019

Bilde av gruppen Hemsing/Larsen som spiller ved festivalen (foto: Sirkel foto)

Festivalen finner sted fra 3.-7. juli.

Music Norway har i flere år vært samarbeidspartner på det internasjonale besøksprogrammet under Førdefestivalen. Årets datoer er 3–7 juli. Tirsdag starter årets internasjonale delegattur, som arrangeres i forkant av festivalen. Her deltar 24 delegater fra 11 land som får oppleve fantastisk natur og eksklusive konserter med norsk folkemusikk. Turen i år går fra Ålesund via Giske (Ocean Sound) og Loen (Skylift) til Førde

Førdefestivalen feirer 30 år under slagordet «Verda kjem til Førde» og årets tema er «Utan grenser». Av norske artister som spiller på festivalen kan vi nevne Karl Seglem som gjorde stor suksess under jazzahead i april i år. Aslak Brimi Kvartett og det unge supertalentet Johanne Flottorp (solo), begge Spellemann-nominerte. Landsdelsmusikergruppa Fotefar sammen med Julie Alapnes, super-trioen Furebotten/Amper/Haltli, plateaktuelle Vassvik og crossover-søsken-kvartetten Hemsing/Larsen. I forbindelse med feiringen har festivalen oppfordret publikum til å komme med forslag til sine favoritter. Det svensk-norske bandet SVER, som hadde stor suksess på Womex i fjor, er en av publikums-yndlingene som er valgt ut.

– Vi er opptatt av å skape møteplasser og å bygge nettverk. Slike turer binder folk sammen, skaper varige minner, og skaper lojalitet til festivalen og til den norske musikken. Målet er god omtale og konkrete jobber i utlandet for de norske artistene. Vi har holdt på med slike arrangementer i en årrekke innenfor alle sjangre, og denne måten å drive eksport på har vist seg å være særdeles effektiv, sier prosjektleder i Music Norway, Aslak Oppebøen.

Se det øvrige programmet her.

 

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere