logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Global Music Match forener artister fra hele verden

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 24. aug, 2020

Eksportorganisasjoner og artister globalt står overfor det som kan anses som verdens største matchmaking-tiltak noensinne for artister innen sjangrene folk, roots og world.

Global Music Match er et banebrytende globalt prosjekt som tar sikte på å hjelpe eksportklare artister innenfor sjangrene folk, roots og world til å utvide sine nettverk og øke sin internasjonale synlighet på sosiale medier. Initiativet er en direkte respons på pandemien med målsetning om å løfte frem lokale artister ved å bruke de tilgjengelige plattformene man har, sosiale medier, nettverksbygging, samarbeid og eksponering av eksportklare artister internasjonalt.

Seks norske artister er valgt ut til programmet: Kajsa Balto, Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola, Karl Seglem, Darling West, Susanne Lundeng og Guro Kvifte Nesheim (GKN5). Initiativet har en varighet på 6 uker, fra 31. august til 11. oktober.

Hver uke vil en artist fra hvert land introdusere en artist fra et annet land i sine egne kanaler, ved å engasjere seg med og promotere dem i sosiale medier.

I juni ble det kjørt en pilot-versjon av programmet med fire artister hvor bl.a. norske Nordic Fiddler’s Bloc deltok. Sjekk ut dette intervjuet som den engelske duoen «O’Hooley & Tidow» gjorde med bandet. Dette er et godt eksempel på hva man ønsker å oppnå.

– Prosjektet gir artistene som deltar en fantastisk mulighet til å vise seg fram internasjonalt. Vi har erfart at antall følgere på sosiale medier har økt betydelig, og det har utviklet seg både vennskap og samarbeid. Dette lover godt med tanke på fremtidige turnémuligheter i nye territorier, sier prosjektansvarlig i Music Norway Aslak Oppebøen.

Prosjektet er initiert av Sounds Australia, Showcase Scotland Expo og East Coast Music Association (ECMA, Canada) i samarbeid med Music Norway og ni andre eksportorganisasjoner inkludert Music Estonia, Music Finland, Iceland Music, English Folk Expo, Focus Wales, Culture Ireland, Spectacle Vivant en Bretagne France, LUCfest Taiwan, og Puglia Sounds Italia. I alt 96 artister fra 14 land deltar i prosjektet.

For mer info ta kontakt med:
Aslak Oppebøen, Prosjektansvarlig, Music Norway, 90175338
aslak@musicnorway.prod07.dekodes.no

Prosjektets hjemmeside:
https://globalmusicmatch.com/

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere