logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Godt besøkt Eurosonic

Av Godt besøkt Eurosonic Publisert: 22. jan, 2014

Emilie Nicolas spilte på Eurosonic. Foto: Nina Finnerud

Eurosonic er et viktig utstillingsvindu, mener årets deltakere.

Showcase-festivalen Eurosonic i Groningen, Nederland, regnes som et av de viktigste bransjetreffene i Europa. Festivalen har fungert som en internasjonal døråpner for norske artister som Kaizers Orchestra, Kvelertak, Katzenjammer, Jarle Bernhoft og en rekke andre. Bransjetreffet har tradisjonelt booket svært mange norske band, og hadde eget norsk fokus i 2010 med rundt 20 artister.

På årets Eurosonic var Andre Bratten, Electric Eye, Emilie Nicolas, Farao, Slick Shoota, Trippy Turtle, Nico & Vinz (tidligere Envy) og Maria Mena i sving. Ifølge Eurosonic var nærmere 40.000 besøkende, fordelt på 39 nasjonaliteter, innom showcase-festivalen.

– Eurosonic er den viktigste showcase- og nettverks arenaen i Europa for live-bransjen. Å bli booket til en showcase på festivalen gir muligheten til å vise seg fram for de største festivalene, booking-selskapene og promotørene i Europa hvis man gjør det riktige forarbeidet, sier Nina Finnerud, ansvarlig for Music Norways satsninger i UK og BeNeLux.

– Alle de syv norske artistene som spilte showcase på festivalen i år ble veldig godt mottatt med helt fulle lokaler og mye bransje på mange av konsertene. Det blir spennende å se i ettertid hva de konkrete resultatene blir, forsetter hun.

Vant pris

I tillegg til å spille showcase, opptrådde Nico & Vinz på European Border Breakers Awards (EBBA) i forbindelse med at gruppen vant EBBA-prisen i fjor. Prisen tildeles artister som har klart å gjøre seg bemerket over landegrenser i året som gikk. Bakgrunnen for prisen var først og fremst suksessen til singelen Am I Wrong, som gjorde det svært godt i flere land. Maria Mena spilte også på EBBA-showet.

Nico & Vinz-manager Amanuel Kidane var svært fornøyd etter opptredenen.

– Opptredenen gikk veldig bra, og vi fikk blant annet vist showet vårt og for plateselskapene våre i GSA-området, noe som kan være veldig veldig bra for oss. Vi fikk også vist oss frem for en del agenter som var til stede på Eurosonic, sier Kidane til Music Norway.

Intervju med Nico & Vinz:

Også Farao gjorde seg bemerket med sin showcase. Manager Tom Rose mener at Eurosonic er en viktig internasjonal arena.

– Eurosonic var ekstremt nyttig for Farao. I løpet av de tre dagene som jeg deltok fikk jeg mange nye kontakter, inkludert nøkkelpersoner innen europeiske festivaler. Showcasen var svært godt besøkt, og det var køer utenfor spillestedet da Farao spilte. Lyd og lys var glimrende, noe som gjorde dette til et supert sted å ha showcase, sier Rose.

Hva som kommer ut av årets Eurosonic i form av avtaler og bookinger vil vise seg i løpet av våren. Music Norway kommer tilbake med mer informasjon om dette etter hvert.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere