logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Grete Pedersen dirigerer utsolgt konsert i London

Av Grete Pedersen dirigerer utsolgt konsert i London Publisert: 21. okt, 2015

Grete Pedersen (Foto: CF Wesenberg)

Pedersen og BBC Singers presenterer blant annet Knut Nystedt, Edvard Grieg, Alfred Janson og Cecilie Ore.

BBC Singers er BBCs profesjonelle kammerkor og har en helt unik stilling i Storbritannias musikkliv på bakgrunn av repertoar og allsidighet. Korets ekspertise på å fremføre samtidsmusikk har ført til kreativt samarbeid med viktige komponister og dirigenter som Francis Poulenc, Benjamin Britten, Judith Bingham og Sir Peter Maxwell Davies.

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet, radio-, TV-opptak, og plateinnspillinger er hun en internasjonalt markant dirigent.

Pedersen har ledet produksjoner og konserter med barokk-, klassisk-, samtid- og folkemusikk, og har samarbeidet med jazzmusikere, skuespillere og orkestre. Etter å ha arbeidet mye med samtidsmusikkverk har hun i senere tid konsentrert seg om større produksjoner med kor og orkester. Pedersens konsertprogram er kjent for å ha en nokså «radikal» profil.

På konserten vil Pedersen presentere nordisk kormusikk, blant annet av de norske komponistene Knut Nystedt, Edvard Grieg, Alfred Janson og Cecilie Ore.

Konserten finner sted i St Giles’ Cripplegate Church i London fredag kl. 19:30 lokal tid og er utsolgt. Gå til denne siden for å høre konserten live på BBC Radio 3.

Kilder:
BBC
prm AD Musica

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere