logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Gull på 24 timer i Japan

Av Gull på 24 timer i Japan Publisert: 29. jan, 2015

Magnus Bertelsen ligger på toppen av salgslistene i Japan.

Magnus Bertelsen samarbeider med et av de største bandene i Japan.

Over 100.000 kjøpte KAT-TUNs siste singel ‘Dead or Alive’ på 24 timer da den ble sluppet forrige uke. Det ga nordmannen Magnus Bertelsen umiddelbar gullplate. Bertelsen har skrevet låta ‘You are Delicious!’ som er et av de tre sporene på den fysiske utgivelsen.

Boybandet KAT-TUN har vært svært aktive på utgiversiden siden debuten i 2006. Fanskaren er enorm og alle deres åtte album gikk rett til topps på salgslistene. ‘Dead or Alive’ er gruppas 23. nummer 1-singel på rad. Det er altså ikke hvem som helst Bertelsen har jobbet med.

– Hvordan kom låten til?

– Jeg skrev låta med to svenske låtskrivere under en låtskriver-camp i Karlstad. Det er alltid spesielt å jobbe mot det Japanske markedet, da de har en helt annen musikalsk smak enn det vi er vant med i «vesten». Man må gjerne utfordre seg selv litt mer på akkordprogresjoner og melodiføringer, samt forholde seg til en annen låtstruktur enn det vi er vant i med her hjemme.

Les mer om norsk-japanske samarbeid:
Norsk musikk + Asia = sant?
Norsk-japansk låtskriversamarbeid
Norsk låtskriver til topps i Japan, Mads Lie Skåre
Viktig døråpner til Japan

Magnus Bertelsen er signert på Steinar Fjelds publishingselskap OBEL som jobber tett mot Asia. Fjeld kan fortelle om flere prosjekter på gang i Asia.

– Vi har flere låter på vent for utgivelser allerede. Vi prøver å levere både låter og produksjoner og neste låt ut har vi laget hele pakka på til en artist somheter KOICHI DOMOTO. Denne er helnorsk med Magnus og vår nye signering Rick Mount (Erik Fjeld).

– Arbeider dere med andre norske aktører der nede?

– Vi samarbeider ikke med noen på fast basis, men er åpen for alt og gjerne med norske komponister.

– Hva er øverst på OBEL sin agenda om dagen?

– Vi har en rekke prosjekter på gang. Selvsagt i Norge, men ellers over hele verden. Dette skal være gøy samtidig som det er jobb, så å prøve på nye markeder er alltid en utfordring. Dette er jo en ferskvareindustri så ting skjer veldig fort – eller ikke. Det er derfor litt dumt å nevne prosjekter som ikke er bekreftet, men vi har gjort en rekke avtaler så følg med!

I en tidligere utgave av denne saken ble det gjort uttrykk for at Magnus Bertelsen har skrevet «Dead or Alive». Det er altså b-sidelåta ‘You Are Delicious!’ Bertelsen har vært med på å skrive.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere