logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Highasakite signerer avtaler i Japan og Australia

Av Highasakite signerer avtaler i Japan og Australia Publisert: 16. jan, 2014

Highasakite (Foto: Tonje Thilesen)

Universal Music i Australia og Japans største uavhengige plateselskap, Hostess, har nå Highasakite i stallen sin.

Hostess har før signeringen med Highasakite artister som Adele, Radiohead, Arctic Monkeys, Sigur Rós, Franz Ferdinand, Vampire Weekend i katalogen. Avtalen med Hostess dekker foruten Japan også store deler av Sørøst-Asia, ifølge Highasakites management Indianer.

– Having closely followed the band’s international development over the last 12 months we’re incredibly excited to work with and develop Highasakite in Australia, their raw, evocative, emotional and intelligently constructed repertoire will translate well in the Australian market place, uttaler George Dalziel i Universal Music/Caroline i Australia via Indianer.

Begge avtalene er såkalte lisensavtaler, noe som vil si at Highasakites plateselskap Propeller Recordings viderelisensierer sine rettigheter til selskapene i Japan og Australia.

– Dette er to veldig sterke aktører som begge sto øverst på listen vår over ønskede samarbeidspartnere. Vi merker godt at interessen for Highasakite er stor der ute, og med disse to med på laget begynner det internasjonale teamet bak bandet å se veldig bra ut, sier Frithjof Hungnes i Propeller.

Hungnes var i november på Hokuo Music Night And Trade Mission i Tokyo, et arrangement i regi av NOMEX med Music Norway-støtte. Der planla Hungnes et opplegg rundt en release av Team Me sammen med Hostess, og ville også at Hostess skulle ta Highasakite.

– Det er mulig for nisjer å gjøre det bra og det er veldig stor interesse for skandinavisk musikk, sa Hungnes da.

Highasakite opptrer under Spellemann-showet i Stavanger lørdag. Highasakite slipper «Silent Treatment» 3. februar i Norge. Det blir oppfølgeren til «All That Floats Will Rain», som ble mikset om og gjort til en EP for utlandet.

– Det er utrolig motiverende og gøy å se at musikken vår når ut så langt som den nå gjør, og vi er veldig spente på utviklingen videre. Avtalene innebærer også at vi trolig kommer til å reise på turné i Asia og Australia, noe vi ser på som veldig stort. Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang med 2014, uttaler bandet.

Highasakite reiser i januar og februar ut på turné i Norge, og offisiell releasekonsert blir på Rockefeller i Oslo den 8. februar. Deretter reiser bandet til USA, med blant annet spillejobb på SXSW 11. mars, før Europa står for tur. Se bandets hjemmeside for øvrige datoer.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere