logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Høy aktivitet i Tyskland

Av Høy aktivitet i Tyskland

Foto: istock

Siden september har det vært over 300 konserter med norske artister i Tyskland. – Det var spennende å høre hvordan norsk musikk kommer ut i Tyskland, sa statsminister Erna Solberg etter sitt Berlin-besøk.

I forrige uke var statsminister Erna Solberg på besøk i Tyskland der hun møtte forbundskansler Angela Merkel. Solberg tok seg også tid til å møte norske kunstnere og kulturarbeidere på Oslo Kaffebar i Berlin.

– Det var spennende å høre hvordan norsk musikk kommer ut i Tyskland og at det er mange norske artister som har Tyskland som sitt største inntektsmarked, men også hvordan pulsen i Tyskland gjør at malere, hele musikkfronten og annet vokser. Det er spådd at Berlin er i ferd å bli det New York var på 80-tallet, kanskje, sa statsministeren da hun gjestet NRKs program Urix.

– Gledelig møte
Jonas Vebner, som leder Music Norways kontor i Berlin, var blant de som møtte Solberg.

– At statsministeren prioriterte å møte norsk kunstliv og kreative næringer i Berlin på sin første offisielle utenlandsreise er meget gledelig. Det var viktig å også kunne si noe om Berlins særlige posisjon som kultur- og innovasjonshovedstad, og betydningen av forbindelsene mellom Norge og Tyskland, utover de offisielle forbindelsene på politisk nivå og gjennom tradisjonelt næringsliv, sier Vebner.

-Vi fikk snakket om hvor stor betydning det tyske markedet har for norske utøvere, komponister og musikkbransje. Vi er spente på hvordan regjeringen konkret kommer til å følge opp sitt utalte mål om å «vektlegge kultur som næring i større grad og styrke mulighetene for entreprenørskap i kultursektoren», fortsetter han.

Statsminister Erna Solberg på Oslo Kaffebar i Berlin. Jonas Vebner til høyre. Foto: Statsministerens kontor

Les også: La deg friste av Tyskland, Europas største marked

– Høy turnéaktivitet
Tall som Music Norway har samlet inn, via statistikk fra reisestøtteordningen samt generell overvåkning av konsertmarkedet i Tyskland, viser at det siden september i år har vært over 300 konserter med norske artister i Tyskland.

Artister som Heidi Marie Vestrheim, Karl Seglem, Jan Garbarek, Kakkmaddafakka, Moddi, Guro von Germeten, Leif Ove Andsnes, Kvelertak, Ane Brun og Kristin Asbjørnsen er blant de som har gjort konserter og turneer. Det er Berlin og Hamburg, Tysklands to største byer, som kan skilte med flest konserter med norske artister.

– Statistikken bekrefter det vi allerede lenge har følt på kroppen, at det er en voldsom norsk turnéaktivitet i de tyskspråklige territoriene. Bare de siste månedene har vi registrert godt over 100 konserter hver måned. Dette er også spesielt imponerende med tanke på at konkurransen har hardnet til som følge av de økonomiske utfordringene for store deler av Europa, sier Vebner.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere